EKOZONA_Chia sjemenke

Nikada nije bilo lakše pronaći organske namirnice!

GREEN_300_listici_sredina

Prvi hrvatski brend certificiranih ekoloških proizvoda

Ekozona je prvi hrvatski ekološki brend s dugom tradicijom, a od namirnica do recepata, na jednom mjestu možete pronaći sve što vam je potrebno za idealan obrok!

Nešto na što smo svi slabi je odlična, zdrava hrana. Srećom, na našem tržištu je sve više brendova koji nude upravo proizvode iz ekološke proizvodnje kojima ćemo upotpuniti tjedni menu i uživati kao pravi hedonisti. Jedan takav brend koji ima sve što je potrebno za svaki dnevni obrok je Ekozona. Radi se o prvom hrvatskom brendu certificiranih ekoloških proizvoda koji su uzgojeni bez GMO sastojaka, pesticida, aditiva i rafiniranog bijelog šećera, a dolaze s odabranih domaćih obiteljskih polja i stranih proizvođača s dugom tradicijom. U njima se nalazi pravo bogatstvo visokovrijednih cjelovitih hranjivih sastojaka. Važno je napomenuti da svi proizvodi zadovoljavaju zaista stroge kriterije ekološkog uzgoja i posjeduju certifikate najviših ekoloških standarda.

Ekološki i cjelovito

Prednost ekoloških namirnica je u tome što ne sadrže tvari koje su štetne za zdravlje. Isto se odnosi i na pakiranje, skladištenje i čuvanje namirnica pri čemu se ne koriste nikakve kemikalije. Proizvodi koji nose eko certifikat su prošli cjeloviti “ekološki put” od polja do police u trgovini pa sve do ručka o kojem maštate još od doručka. Ekološki proizvodi sadrže više hranjivih sastojaka koji su nam danas potrebniji više nego ikada prije kako bi održali optimalnu razinu energije, vitalnost i dugoročno zdravlje. Između ostalog, cjelovite namirnice osiguravaju ravnotežu hranjivih sastojaka koji su neophodni za ispravno funkcioniranje organizma. Upravo zato je važno da konzumiramo ekološke, ali i cjelovite namirnice, odnosno namirnice koje su što je manje moguće procesirane i rafinirane.

Sve na jednom mjestu

Ekozona nudi veliki izbor svježih i pakiranih namirnica pomoću kojih jednostavno možete napraviti zdravi doručak ili najfiniji obiteljski ručak. U ponudi možete pronaći pahuljice, orašaste plodove, sjemenke, suho voće, žitarice, tjesteninu, mahunarke, hladno prešana ulja, ocat i začinske umake, zimnicu, sokove i čajeve, brašna te svježe voće i povrće. A osim bogatog i raznolikog asortimana, brend istovremeno pruža cjelovitu informaciju i edukaciju koja započinje već na samoj etiketi. Osim informacija o proizvodu, opisa svojstava i načina kuhanja, na pozadini ambalaže nalaze se recepti pod nazivom “Preporuka iz riznice Makronovinih recepat” koje je osmislila vodeća hrvatska stručnjakinja za prirodnu prehranu Jadranka Boban Pejić. Ako ste se ikada našli u nedoumici što skuhati za ručak ili ste ostali bez ideja, ovo je mali, ali važan detalj koji može pomoći pri osmišljavanju ukusnih svakodnevnih jela. Od namirnica do recepata, na jednom mjestu možete pronaći sve što vam je potrebno za idealan obrok!

Ekozona proizvodi dostupni su u svim bolje opremljenim trgovinama, a cjelokupni pregled asortimana možete pronaći ovdje.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.