sava zagreb

Nevrijeme u nekim dijelovima Hrvatske nanijelo štetu: Sava narasla, u Zadru sinoć orkanski vjetar, na Rabu i Malom Lošinju vjetar lomio drveće

GREEN_300_listici_sredina

Naleti vjetra i jaka kiša

Tijekom jučerašnjeg dana vremenske neprilike mogle su se osjetiti diljem Hrvatske, a na otocima Rabu i Malome Lošinju vjetar je lomio i stabla.

Nevrijeme iz Slovenije, jučer tijekom dana preselilo se i u Hrvatsku, a vremenske nepogode osjetile su se na Kvarneru, srednjoj Dalmaciji i u kontinentalnom dijelu zemlje.

U Zagrebu je tijekom noći s petka na subotu palo dosta kiše, a na nekim dijelovima rijeka Sava izlila se iz korita. Sinoć oko 21 sat Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je kako je aktiviran oteretni kanal Sava – Odra radi snižavanja vodostaja rijeke Save.

Na Jadranu orkanski vjetar

Sinoć je na srednjem Jadranu, munjolovac zabilježio više od 6000 udara munja u dva sata, a sve je bilo popraćeno obilnom grmljavinom. Oko Učke palo je 200-tinjak mm kiše, u središnjoj Istri do 100 mm, na zapadu poluotoka između 20 i 70 mm, a obilna kiša pala je i u Vodnjanu gdje mjerimo 39 mm, prenosi IstraMet.

Veliko nevrijeme u petak je zahvatilo i Grad Čabar, izazvavši bujične poplave, izlila se i rijeka Čabranka pa su nanosi granja i trupaca umalo su urušili branu u centru mjesta.

Zbog nevremena i orkanskog vjetra bilo je štete i na kvarnerskim otocima, pogotovo na otoku Rabu i Malome Lošinju, gdje je snažan vjetar rušio stabla. Mještani ovih otoka imali su problema i s poplavama zbog ekstremne količine kiše koja je pala u kratkom roku.

 

U petak oko 19 sati Zadar je pak zahvatilo orkansko jugo i jaka kiša, a strašni udari vjetra trajali su oko pola sata.

Pogoršanje vremena stiglo je u večernjim satima i do Splita, gdje je oko ponoći je počelo grmljavinsko nevrijeme.

PHOTOS BY: Facebook Jelena Fangrat /Ravnateljstvo Civilne Zaštite / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.