derek-sutton-aFuve_uwk3M-unsplash

Netflix slavi Dan planeta Zemlje: Mnoštvo sadržaja koji se fokusiraju na okoliš i klimatske promjene

GREEN_300_listici_sredina

"Jedan svijet, beskrajno čudo"

Pod temom "Jedan svijet, beskrajno čudo" Netflix ovaj mjesec posvećuje Danu planeta Zemlje gdje korisnicima nudi čak oko 170 naslova koji se tiču okoliša, prirode i klimatskih promjena. Od dokumentaraca, filmova, serija pa sve do stand-upova i crtanih filmova, svatko će pronaći nešto za sebe.

Popularna platforma za serije i filmove uoči Dana planeta Zemlje svoji korisnicima nudi pregršt sadržaja posvećenih prirodi i okolišu. U mjesecu u kojem se slavi Zemlja, Netflix je odlučio svojim korisnicima omogućiti gledanje takvog sadržaja s čak 170 filmskih, serijskih i dokumentarnih naslova na temu ekologije. Pod jednim zajedničkim nazivom “Jedan svijet, beskrajno čudo”, naslovi se fokusiraju na okoliš ili klimatske promjene, od stand-upova, dokumentarnih filmova o prirodi i televizijskih drama. 

Tematski mjesec poklapa se s objavljivanjem “Naših velikih nacionalnih parkova”, nove peterodijelne dokumentarne serije koju je producirao i ispričao bivši američki predsjednik Barack Obama. Serija istražuje nacionalne parkove i divlje životinje širom različitih zemalja i kontinenata, od kenijskog nacionalnog parka Tsavo do Nacionalnog parka Gunung Leuser u Indoneziji. Ostali dokumentarni filmovi u kolekciji uključuju “Our Planet”, “Animal”, ali i nezaobilazne dokumentarce “David Attenborough: A Life on Our Planet”. Ostali istaknuti naslovi uključuju film”Don’t look up” nominiran za Oscara, “Ragnarok”, “Frontera Verde” i “Okja”. Također, Netflix nudi i značajne obrazovne programe za djecu, kao što su “Breaking Boundaries”, “Bill Nye the Science Guy” i “Waffles + Mochi”.

PHOTOS BY: Unsplash, imdb / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.