Snapinsta.app_333365522_1849040778787165_5491639118573499231_n_1080

Neodoljive pametne tegle uz koje će vaša omiljena biljka s lakoćom izraziti svoje (ne)zadovoljstvo

GREEN_300_listici_sredina

Vaze koje će obožavati ‘antitalenti’ za uzgoj biljaka

Napredak u tehnologiji u posljednjih je nekoliko desetljeća ostavio traga u gotovo svakom aspektu života. Od načina na koji komuniciramo, radimo, učimo i pristupamo informacijama, pa sve do pojave brojnih gadgeta stvorenih da olakšaju svakodnevicu, možemo slobodno reći kako smo danas ‘prisiljeni’ prihvatiti nove trendove da bismo ostali ukorak s vremenom. No, neke od tih pomalo bizarnih tehnoloških inovacija s veseljem bismo uklopili u naše svakodnevne rituale, a jedan od njih je definitivno gadget simpatičnog imena - Ivy.

Ivy je pametna tegla koja ima više od 70 različitih animacija i komunicira s ljudima na zaista intrigantan način. Ono najvažnije, Ivy pomaže korisnicima da održe svoje biljke živima, zdravima i sretnima, a stvorena je u sklopu poznate platforme za kreiranje inovacija – Indiegogo.

Animacije kojima Ivy uspješno komunicira povezane su s različitim zahtjevima određenje biljke, a zahvaljujući kojima vaše omiljeno bilje u trenu postaje simpatični, interaktivni ljubimac koji će vam svakodnevno dati do znanja kako se osjeća i što mu točno nedostaje. Ivy je odlično rješenje i za sve one koji očajnički žele uzgajati cvijeće i biljke u svom domu, a koje iz nekog razloga uvene baš svaki put. Uz Ivy pametnu vezu opremljenu mnoštvom senzora i bazom podataka o milijunima biljaka, na vrijeme ćete saznati kada vaša biljka negoduje, a možete je spojiti i ostalim pametnim uređajima te tako pratiti stanje svojih zelenih prijatelja čak i kada niste u njihovoj blizini. 

Umjetna inteligencija u svijetu vrtlarstva

 Zahvaljujući sustavu umjetne inteligencije, Ivy vaza sposobna je i učiti nove stvari. Osim što korisnicima daje različite vrste povratnih informacija prilikom interakcije, baš svaka interakcija ima jedinstven odgovor, ovisno o radnjama korisnika ili okolini.

No, imajte na umu da, iako ovi gadgeti koriste vrhunske senzore za mjerenje reakcija biljaka na podražaje iz okoliša, one ne pokazuju subjektivne emocije kao ljudi, a gadgeti poput Ivy stvoreni su isključivo za bolje razumijevanje i brigu o svojim biljkama, osiguravajući optimalne uvjete za uzgoj i promičući njihov zdrav rast. Ivy pametnu vazu naručite ovdje.

*Tekst potpisuje Ana Cink 

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.