324874696_1356731025138902_3993934061804357823_n

Neobični kafić koji oduševljava: Pod od pivskih boca, stolovi od kartona i vintage odjeća

GREEN_300_listici_sredina

Održiva arhitektura

Arhitekti su koristili pivske boce tijekom cijelog projekta, uključujući i transformaciju u jedinstvene kvake na vratima, a kao radna ploča za kupaonicu korišten je spremnik za ulje od pocinčanog željeza.

Arhitekti iz Tajlanda izgradili su kafić uz pomoć recikliranih materijala ili onih s odlagališta. Prostire se na dva kata, a prekriven je metalom s preko 600 recikliranih boca koje su pronađene u tom kvartu. Tako pokušavaju proširiti svijest o recikliranju i zero waste načelima  u okolici kafića i šira.

Kreirala ga je lokalna tvrtka za arhitekturu i dizajn, Space+Craft. Vlasnica je htjela stvoriti kafić zajednice sa zelenim i održivim konceptima u susjedstvu. Kako se kafić nalazi u kvartu gdje većinom žive velike obitelji svih generacija, ali i kućni ljubimci, stoga je ovaj kafić morao biti dostupan svima. Za razliku od većine kafića i maloprodajnih poduzeća koja uvijek razmišljaju o zaradi, ovaj kafić ima za cilj uvesti recikliranje, zeleni koncept kao životni stil za susjede u okolici i nove posjetitelje.

Stolovi od paketa mlijeka 

S obzirom na mnoge probleme koji se javljaju u vezi s gospodarenjem otpadom ovih dana, u ovaj projekt uključeni su materijali koji su inače zanemareni. Unutrašnjost prvog kata sastoji se od niza elemenata, uključujući glavni šank, kao i police s proizvodima za kavu te artikli za kućne ljubimce.

Postoji čak i stalak za izlaganje vintage odjeće za prodaju u stražnjem dijelu prostora kafića. Osim toga, neke od obnovljenih pivskih boca razbijene su na manje komade i postavljene kao mozaik površina za radnu ploču te kao pod u kupaonici.

Boce su uvelike korištene tijekom cijelog projekta, uključujući i transformaciju u jedinstvene kvake na vratima. Kao radna ploča za kupaonicu korišten je spremnik za ulje od pocinčanog željeza. Dizajneri su bili prilično inovativni. Neki od betonskih zidova teksturirani su uz pomoć otiska boca stvarajući tako zanimljive uzorke, dok su stolovi izrađeni od recikliranog kartona od mlijeka.

PHOTOS BY: Instagram Space+Craft / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.