01-Park-1-scaled

Nema glumaca, samo čista priroda i stanovnici: Ovo je film o Dugom Selu koji je dobio svjetsku nagradu

GREEN_300_listici_sredina

"Where you feel like home"

Turistička zajednica Dugog Sela ovih je dana primila posebnu nagradu. Naime, njihov je promo film osvojio filmsku nagradu na Calcutta International Film Festivalu.

Iako bi mnogi na spomen promo filma neke turističke zajednice pomislili na našu prekrasnu obalu, film iz ove priče tome je potpuna suprotnost. Riječ je o promo filmu Dugog Sela koji je ovih dana proglašen najboljim na Calcutta International Film Festivalu u kategoriji travel film.

Spoj prošlosti i sadašnjosti

U ovom filmu nema glumaca, već bogatstvo čine stanovnici Dugog Sela kao i beskrajna priroda koja ga okružuje. Film na neki način isprepliće novo doba s tradicijom što se jasno daje iščitati iz paralelnih kadrova narodnih plesova, tradicionalne gastronomije i primjerice mladih u skate parku.

K’o doma

“Where you feel like home” ime je turističkog filma kojeg je režirala Koraljka Maričić, a snimio Lukša Marotti i zapravo u 45 sekundi odražava moto turističke zajednice Dugog Sela, a to je “Dugo selo – tu ste k’o doma”. Film je TZ prijavila na nekoliko filmskih festivala po svijetu, a prvi odlični rezultati stigli upravo s Calcutta International Film festivala, a ovo mu sigurno neće biti i jedino priznanje.

PHOTOS BY: tzds.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.