migrants-4-960x409@2x

Ne smijete propustiti ovaj dirljivi animirani film o sudbini polarne medvjedice i njezinog mladunčeta

GREEN_300_listici_sredina

Potencijalni kandidat za Oscara

Dva polarna medvjeda protjerana su iz svog doma zbog globalnog zatopljenja u potresnoj i vizualno briljantnoj studentskoj animaciji kojoj mnogi predviđaju Oscara.

Kratki animirani film “Migranti” spaja društvenu odgovornost i tehničku spretnost u zadivljujuće djelo koje istražuje razarajuće posljedice klimatske katastrofe. Animacija, koja je impresivna suradnja između studenata francuske škole Pôle 3D Zoé Devise, Huga Cabyja, Antoinea Duprieza, Aubina Kubiaka i Lucasa Lermyttea, usredotočuje se na jednostavnu priču: majka polarna medvjedica i njezino mladunče bježe iz svog arktičkog staništa dok se sante leda raspadaju u vodu i njihov jednom smrznuti dom postaje nemoguć za život. Dok susreću neosjetljive smeđe medvjede u bujnoj, zelenoj klimi, dvojac se bori za preživljavanje.

Kroz pletene likove i setove digitalno izrađene kako bi dočarali stop-motion tehniku, dirljivi kratki film proširuje narative o klimatskoj krizi koji istražuju samo neposredne učinke uragana, požara ili, u ovom slučaju, cijele regije koje se tope. Umjesto toga, “Migranti” uključuju poteškoće s kojima se izbjeglice susreću kada su raseljene zbog takvih događaja, a preplašeni izrazi ljupkog, plišanog mladunčeta i zastrašujuće cviljenje stvaraju dozu empatije koja često nedostaje u današnjim razgovorima i raspravama.

U intervjuu o ovom procesu, redatelji su rekli: “Znali smo da želimo snimiti kratki film o društvu i aktualnim temama. Godine 2018. došlo je do polemike oko broda “Aquarius” koji je spašavao migrante u Sredozemnom moru, ali nijedna država nije htjela dopustiti da brod pristane u njegove luke. To nas je dirnulo i inspirirao nas je ovaj događaj kao tema našeg filma. Tako smo napravili priču o problemu migracija, ali s temom globalnog zatopljenja. Polarni medvjedi naši su glavni likovi jer su oni jedna od vrsta koje su najviše pogođene klimatskim promjenama.”

Prema Short of the Week, dirljivi film već je osvojio više nagrada na festivalima, a vjerojatno je u utrci za Oskara. Pogledajte ga u videu niže:

PHOTOS BY: Migrants / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.