Imate jednokratni plastični pribor i posude? Znamo gdje ih možete donirati

GREEN_300_listici_sredina

Jednokratna plastika može pomoći

Iako je u Hrvatskoj jednokratna plastika zabranjena od 2021. godine, mnoga kućanstva i danas imaju plastični pribor za jelo ili tanjure. Jedna udruga iz Zagreba dosjetila se kako takva plastika može biti korisna

Dio jednokratne plastike država je zabranila još 2021. godine, no još uvijek je ima posvuda. Ta se zabrana odnosila na vrećice, plastične tanjure, kutije za jelo, slamke i plastični pribor za jelo. Sve su to predmeti koje mnoga kućanstva diljem Hrvatske i dalje imaju u svojim kuhinjama ili smočnicama.

Udruga Od srca do srca za zagrebačke beskućnike i socijalno ugrožene dosjetila se kako takva plastika može biti korisna. Kako ju ne bi bacali u smeće i stvarali dodatan otpad, iz Udruge su pozvali sve one da doniraju pribor i tanjure udruzi kako bi beskućnicima i socijalno ugroženima mogli podijeliti hranu. “Sutra od 17 do 18 sati u Petrinjskoj ulici prikupljamo donacije, pozivamo sve da dođu. Možete nam donijeti i čiste i oprane posude od vrhnja i sladoleda”, kazala nam je predsjednica udruge Vesna Ribarić.

Napomena: Donirajte samo ono iz čega biste i sami htjeli jesti.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.