Češnjak, višegodišnja biljka koja pripada obitelji lukova, stoljećima je cijenjen ne samo zbog svoje sposobnosti da obogaćuje okuse raznih jela, već i zbog brojnih zdravstvenih koristi koje nudi. Ovaj skromni korijen nije samo nezamjenjiv u kuhinji, već je i moćan saveznik u promicanju zdravlja. Koristi se kao začin u mnogim jelima, a možda niste znali da u kulinarstvu možete koristiti i njegovu ljusku.
Začin od češnjaka koji će vas oduševiti
Nakon što očistite češnjak, ljuske spremajte sa strane sve dok ne prikupite dovoljnu količinu. Nakon što prikupite dovoljno, operite ljuske i dobro ih posušite. Možete ih dodatno posušiti u pećnici na najmanjoj temperaturi. Kada se dobro osuše, dobro ih izgnječite u blenderu ili mužaru. U smjesu možete dodati i sol, čili u prahu ili drugi začin po želji. Sve prebacite u posudu za začine.
@joesgarden Today we are using garlic peels, to make a delicious garlic peel powder. It’s a fantastic seasoning while also reducing waste! 😊🌱🧄 #diy #zerowaste #healthy #recipe #garlic #seasoning #organic #learnontiktok
A kad smo već ovdje isprobajte i kruh s češnjakom
Uzmite taj čarobni prah od ljuski češnjaka i umiješajte ga u svoje tijesto za kruh. Pecite do zlatne savršenosti i svjedočite stvaranju najprivlačnijeg, domaćeg kruha s češnjakom. Za ovaj recept preporuka je korištenje domaćeg češnjaka za koji znate da nije tretiran štetnim kemikalijama.