pexels-sami-anas-5344846

Nastavlja se sjajan niz: I ovaj hrvatski grad odustaje od vatrometa, donirat će socijalnoj samoposluzi

GREEN_300_listici_sredina

Nakon apela udruga za zaštitu životinja

Nakon Zagreba, Rijeke, Poreča, Opatije, Rovinja i brojnih drugih hrvatskih gradova, iz vinkovačke gradske uprave poslali su objavu da ni u njihovom gradu neće biti vatrometa.

Nakon niza hrvatskih gradova koji su, nakon apela udruge Prijatelji životinja, odlučili odustati od novogodišnjeg vatrometa, listi su se pridružio i grad Vinkovci.
Primjer ovog slavonskog grada poseban je zbog toga što su odlučili financijska sredstva, koja su bila namijenjena vatrometu, preusmjeriti za potrebe vinkovačke Socijalne samoposluge.

“Naš grad pridružio se inicijativi niza hrvatskih gradova koji su odlučili novu godinu dočekati bez buke koju uzrokuje ovakav način slavlja. Inicijativa je prije svega pokrenuta s namjerom da se zaštite domaće životinje i kućni ljubimci koji trpe intenzivan strah uslijed buke koju stvara vatromet, ali i svi oni na koje upotreba pirotehničkih sredstava može ostaviti bilo kakve posljedice. Poznato je, naime, kako velik broj kućnih ljubimaca pati od velikog straha i tjeskobe kada su suočeni s preglasnim zvukovima, naročito onima koje podsjećaju na eksplozije kao što su vatromet, petarde, pucnjevi i slično“, poručili su iz Grada Vinkovaca.

Organizirali su ove godine mirno nebo, a građane su pozvali da dođu na doček Nove godine na otvorenom. pripremili su slavlje i za djecu i za odrasle. Ono za mališane bit će na klizalištu uz Bosut u prijepodnevnim satima, dok je za odrasle namijenjen koncert i tradicionalan doček u pješačkoj zoni u središtu grada.

Podsjetimo, gradovi koji su ranije odustali od vatrometa su: Rijeka, Rovinj, Labin, Čazma, Opatija, Pula, Samobor, Cres, Sukošan, Zabok, Lovran, Gornja Stubica, Novigrad, Duga Resa, Varaždin, Oroslavje, Osijek, Poreč, Zabok, Požega, mali Lošinj te Đurđevac. “Tu su odluku donijeli nakon našeg apela da se zaštite životinje i okoliš od negativnih posljedica vatrometa. Još jednom pohvaljujemo sve koji su se odazvali da odbace vatromet za sigurnost ljudi, životinja i okoliša, kao i trgovine koje ne prodaju nikakvu pirotehniku”, poručili su iz Prijatelja životinja.

PHOTOS BY: www.visitvinkovci.com, Grad Vinkovci, Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

No results found.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.