matt-seymour-ROZyPsxRXfk-unsplash

Namještaj koji je praktički besplatan? Da, od paleta!

"Spasite" odbačene palete

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Palete nam mogu pružiti puno igre. One kreativne s vrlo sretnim krajem - namještajem kojeg ćete obožavati! Malo rezanja, nešto bojanja, preslagivanja i to je to, imat ćete nevjerojatne praktične detalje koji se uklapaju u svaki dom i koje možete personalizirati. Što kažete na organizator za cipele s vašim inicijalima?

Koriste se za prijevoz robe i tereta, a potom često odbace.

Palete su “smeće” za koje sve više ljudi shvaća da nije smeće i da ih treba spasiti ako ih nađu u nekoj industrijskoj zoni, pored trgovina ili kontenjera za smeće. Zašto? Jer su savršen besplatan namještaj. Ali i dekor.

Palete su vrlo prikladne za izradu namještaja, jer imaju oblik koji vrlo lako možete pretvoriti u krevet, drveni stol ili zidnu policu bez većih promjena. One prostoriji daju rustikalni izgled i odlične su u kombinaciji sa zidom od kamena. Uz sve to, drvo je prirodni materijal i odlična alternativa plastici i metalu.

Jasno vam je! Krećemo u izradu nekoliko sjajnih komada za dom i vrt!

Prije svega, brusnim papirom dobro “popravite” paletu. Drvo treba izgladiti, bez iverica ili grudica. Zatim ih prekrijte zaštitnim ili bojnim preparatom i pričekajte da se osuše. Sad ste definitivno spremni pogledati naših par DIY ideja! I ne, ovog puta vam nećemo pokazivati one već dobro poznate načine izrade stolića za kavu ili namještaja za vrt. Ovog puta, upoznajte palete u malo drugačijem i razigranijem izdanju.

SAMOSTOJEĆI VRT

Kreiranje vertikalnih vrtova s ​​paletama vjerovatno je najjednostavnija opcija prenamjene starih paleta. Vertikalni vrtovi su izvrsna alternativa i za ukrasiti zidove balkon pa čak i kuhinje koju ćete pretvoriti u malu uzgajivačnicu aromatičnog bilja.

DJEČJA KUHINJICA

Ne postoji supermarket ili trgovina dječje opreme koja ne nudi dječje kuhinje za igranje. Igranje uloga kuhara veseli baš svu djecu i uči ih da odmalena sudjeluju u raznim kuharskim/kuhinjskim zadacima, ali zašto ipak ne bi ste preskočili kupovinu poprilično skupih kuhinja i napravili svoju inačicu od paleta? Trebamo li vam uopće napominjati da svojim klincima kuhinju možete personalizirati što će ih dodatno oduševiti?

KUTIJA ZA SKRIVANJE KANTI ZA RAZVRSTAVANJE OTPADA

Plastika, papir, biootpad. Pripremili ste svoje kante za smeće i krenuli u odgovorno odvajanje otpada. I sa svime ste zadovoljni, ali izgled kanti ispred (ili u vašem) doma nikako vas ne veseli? Sakrijte ih! Paletama!

Ovo je super način da iskoristite čak i one potrgane palete.

2U1 ORGANIZATOR ZA CIPELE I KLUPICA

Maleni organizator za ona 2-3 para cipela koja najčešće nosite možete napraviti od paleta te ga dodatno urediti jastučićem i pretvoriti i u klupicu na kojoj ćete te iste cipele obuvati. Čak i oni stanovi koji nemaju puno prostora u hodnicima i iza ulaznih vrata mogu si priuštiti ovakav DIY namještaj.

Ukoliko ste u potrazi za novim dizajnom, uvijek od paleta možete napraviti krevet ili sofu. Još lakše, možete složiti i manje elemente poput zidnih polica. S paletama je ideja nebrojeno puno pa isprobajte barem jednu i dokažite da REUSE i RETHINK živi u vašem domu!

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.