Nakon aluminijskih, stigle biorazgradive kapsule za kavu!

GREEN_300_listici_sredina

Uživanje u kavi bez grižnje savjesti

Kapsule za kavu zbog svoje praktičnosti vrlo brzo su našle svoje mjesto u domovima diljem svijeta, međutim njihova jednostavnost i jednokratna upotrebna ubrzo su postali ogroman teret za naš okoliš. Svake godine milijarde kapsula završe kao otpad koji se ne reciklira i zagađuje nas alarmantnom brzinom. Talijanski brend kave MUST ima rješenje...

Talijanski brend kave MUST iz pokrajine Marche poznatoj po najukusnijem espressu, pridružio se “green borbi” kako bi lošem trendu nepravilno zbrinutih plastičnih kapsula stalo na kraj! Plastične kapsule za aparate za kavu, koje se ne mogu reciklirati, zamijenjene su alu kapsulama – napravljenim od aluminija koji odlično zadržava okus kave, a nakon korištenja se mogu reciklirati.  Reciklirani materijali mogu se upotrijebiti za nove kapsule, šalice, nakit i druge ideje. No prava revolucija nastupila je inovacijom biorazgradivih kapsula.

Što zapravo označavaju biorazgradive kapsule?
  • Bioplastika PLA (polilaktid) iz bioloških izvora sadržava minimalno 62 % obnovljivih sirovina.
  • Ove CO2 neutralne kapsule proizvode se isključivo iz energije sunca, vode, vjetra i bioplina.
  • Kompostabilne su i 95,6 % kapsula će se u šest mjeseci pretvoriti u CO2.
  • Pakiranje je papirnato, ne sadržava plastiku te ga je moguće u cijelosti reciklirati.
  • Kartonski brtveni prsten 100 % od celuloze u potpunosti je biorazgradiv.
  • Za označavanje vrsta upotrebljava se tinta koja je 100 % biljnog podrijetla.
  • Zahvaljujući inovativnom načinu zatvaranja kapsula posebnim biorazgradivim papirom, koje ih čini nepropusnima na kisik, nije potrebno dodatno plastično vanjsko pakiranje.

.

 Želite li uživati u kolumbijskim, kenijskim i peruanskim 100% arabica kavama i pritom se brinuti o okolišu, za vas je MUST pripremio MONORIGIN kave. MONORIGIN kave originalnog podrijetla s biorazgradivim kapsulama dolaze u tri okusa – Colombia, Kenya i Perù. Osim Monorigina, u Must ponudi možete naći kavu organskog podrijetla u biorazgradivim šalicama – prirodnu, od početka izrade do šalice, a to su:, Armonia, Supremo, bezkofeinska kava Deca pa čak i napitak od zobi, Bio Orzo.

I dalje možete jednim klikom, u svom domu, ispijati najfinije kave različitih okusa, a pritom brinuti o okolišu. Sjajno, zar ne?

PHOTOS BY: Promo, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.