frank-busch-9UUdERAEghM-unsplash

Najzapadniji grad u Hrvatskoj dobiva i najdulju šetnicu na Jadranu. Bit će dugačka 40 kilometara

GREEN_300_listici_sredina

Duge šetnje uz najljepši pogled

Krenuli su radovi na šetnici u Umagu koja bi s dužinom od 40 kilometara trebala postati najduža na Jadranu.

Početak ožujka označio je i početak rada na projektu izgradnje šetnice – promenade u Istri, točnije u Umagu. Šetnica koja bi trebala biti dugačka 40 kilometara protezat će se od kampa “Park Umag” pa do Crvenog Vrha, a kasnije i do susjednog Pirana.

Uz samu šetnicu bit će izgrađeno i odmorište te će po cijeloj dužini biti postavljena i javna rasvjeta. “Izgradnjom spomenute dionice korak smo bliže slobodnom kretanju cijelom našom obalom, a koja će biti omogućena po dovršetku izgradnje svih 40 km ukupne dužine buduće Umaške promenade. Zbog složenih imovinsko-pravnih odnosa, šetnica se gradi ciljano po etapama gdje je gradnja moguća, dok se ne riješe ostali imovinsko-pravni odnosi s državom. Osim svoje atrakcije i ekonomskih efekata po gospodarstvo grada Umaga te potencijala razvoja koji će donijeti buduća šetnica, napokon će svi građani moći prošetati slobodno cijelom obalom grada Umaga”, naglasio je gradonačelnik Vili Bassanese.

Na cjelokupnom potezu od gotovo 40-tak kilometra planira se, osim same obalne šetnice, urediti plaže i okoliš s pratećim objektima za rekreaciju, razonodu, sport i slobodno vrijeme građana i posjetitelja. Realizacijom projekta, čija vrijednost prelazi 100-njak milijuna kuna, a čija je izgradnja planirana u narednih sedam godina, Umag će dobiti najdulju šetnicu na Jadranu i time još jednom prednjačiti na karti razvijenosti i prepoznatljivosti koji će biti dodatni motiv dolaska turista u ovaj najzapadniji hrvatski grad.

Kako tvrde iz Grada, Umažankama i Umažanima, ali i brojnim gostima i posjetiteljima, šetnica predstavlja mjesto okupljanja, rekreacije, odmora, razonode, igre i mjesto stvaranja najljepših doživljaja i uspomena. Ona će kao jedinstvena šetnica predstavljati ogledalo Umaga.

PHOTOS BY: Unsplash, umag.hr, coloursofistria.com, livecamcroatia.com / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.