daniil-lobachev-mxAcyOIKKUo-unsplash (1)

Najvećim gradom Zagrebačke županije od sada prometuje 200 javnih e-romobila

GREEN_300_listici_sredina

Održivije prometovanje gradom

Brojnim gradovima u Hrvatskoj sada se pridružio i grad Velika Gorica koji nudi sustav vožnje električnih romobila. Boltovi e-romobili "zazelenili" su najveći grad Zagrebačke županije s čak 200 prometala.

Velika Gorica postala je službeno jedan od 200 svjetskih gradova koji su uveli uslugu e-romobila. Tim povodom gradonačelnik Krešimir Ačkar i njegovi suradnici zajedno s partnerima iz Bolta predstavili su ovo moderno rješenje urbane mobilnosti. “Drago nam je da je Velika Gorica kao najveći grad Zagrebačke županije prepoznala prednosti e-romobila te da predvodi županiju u razvijanju mikromobilnosti. Već osam godinama u fokusu nam je misija da učinimo prijevoz u urbanim sredinama održivim, ekonomičnijim te ekološki prihvatljivim”, istaknuo je country manager za mobilnost za Bolt za Hrvatsku i Sloveniju Ivan Begović.

Velikogoričanima je dostupno 200 električnih romobila koji će biti smješteni na jednom od 14 gradskih punktova: Robna kuća, Tržni centar, POU Velika Gorica, Muzej Turopolja, Autobusni kolodvor, Trg Stjepana Radića, Zagrebačka ulica, Pleso, Gimnazija Velika Gorica, Ulica Alojzija Stepinca, Željeznički kolodvor, Gradski bazen i Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. “Riječ je o novom sadržaju koji podiže kvalitetu življenja i mogućnost prometovanja na području našeg grada. Potrebno je naglasiti da se ovdje radi o ekološki prihvatljivom obliku prijevoza koji će s obzirom na brojne točke po gradu biti kvalitetna nadopuna postojećim oblicima javnog prijevoza” naglasio je gradonačelnik Ačkar. “Sve korisnike romobila pozivam na maksimalan oprez u prometu, posebno u blizini škola, dječjih igrališta i drugih prostora gdje ima dosta djece. Uživajte u vožnji, ali oprez neka bude na prvom mjestu”, zaključio je gradonačelnik.

PHOTOS BY: press, / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.