erik-jacobson-w578cN0JxIw-unsplash

Najpoznatije svjetsko crno pivo postaje zeleno

GREEN_300_listici_sredina

Održiva pinta

Guinness postoji od 1759. - ali samo zato što je tvrtka stara ne znači da nije progresivna. Zapravo, Guinness je upravo najavio novi pilot program regenerativne poljoprivrede za koji brend vjeruje da će biti jedan od najambicioznijih irskih poljoprivrednih programa u povijesti.

“Dobro je što jedan od najpoznatijih irskih brendova zauzima snažnu vodeću poziciju u poljoprivredi i okolišu, jer svi radimo na smanjenju emisija ugljika i ispunjavanju naših ambicioznih, ali nužnih ciljeva klimatskih promjena,” izjavio je Charlie McConalogue TD, irski ministar za Poljoprivreda, hrana i pomorstvo.

Dana 23. veljače 2022. Guinnessova matična tvrtka Diageo predstavila je novi trogodišnji poljoprivredni program u kojem će uzgajati ječam koristeći regenerativne poljoprivredne prakse. Program bi trebao započeti svoju prvu fazu u proljeće 2022., a za početak će sudjelovati najmanje 40 farmi. U konačnici, Guinness se nada da će ovaj program omogućiti tvrtki da uzgaja ječam za svoje pivo s manje emisija ugljika od tradicionalnih poljoprivrednih metoda. Osim toga, Guinness vjeruje da će ovaj program poboljšati zdravlje tla, izdvojiti ugljik, potaknuti biološku raznolikost, zahtijevati manje sintetičkog gnojiva, poboljšati kvalitetu vode, te stvoriti bolje uvjete za rad i život poljoprivrednicima.

Pilot je dio Diageovog 10-godišnjeg akcijskog plana održivosti, koji ima za cilj svesti emisije ugljika u svojim izravnim operacijama na neto nulu, kao i prepoloviti emisiju opsega 3, do 2030. godine. Ovi ciljevi mogu zvučati ambiciozni, ali su prilično standardni i vrlo izvedivi za veliku tvrtku. Nadamo se da će ih Diageo postići znatno prije 2030., a zatim nastaviti provoditi inicijative poput ovih kako bi dodatno smanjio svoj utjecaj. Ovi ciljevi održivosti odnose se na svih preko 200 brendova koji su dio Diagea, uključujući Baileys, Captain Morgan, Casamigos, Cîroc, Don Julio, Johnnie Walker, Ketel One i Smirnoff.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.