bruna-branco-t8hTmte4O_g-unsplash

Najkremastiji umak za špagete ne mora biti od vrhnja

GREEN_300_listici_sredina

Da biste napravili fini kremasti umak, ne treba vam vrhnje za kuhanje, ulje niti maslac.

Mnogi traže zamjenu za dobar kremasti preljev preko omiljene tjestenine pa su umaci na bazi indijskih oraščića ili pak sa sojinim vrhnjem izvrsna opcija no ova sa sjemenkama suncokreta nekako najviše "vuče" na klasični bijeli umak.

Savršeno kremast umak, a ni kapi vrhnja za kuhanje. A ni ulja.

Zvuči malo neizvedivo, ali uz pomoć sjemenki suncokreta itekako je izvedivo. I dokazano fino!

Suncokretove sjemenke bogate su vitaminima B i E, folnom kiselinom te bakrom, manganom, selenom, fosforom i magnezijem. Obiluju i proteinima što je svakako najveća prednost.

Svijet je pun nepravdi, a jedna od njih je biti obožavatelj kremastih, gustih umaka za tjestaninu, a imati vrhnje na popisu zabranjenih sastojaka ili pak sastojaka koji imaju previše kalorija. Mnogi traže zamjenu za dobar kremasti preljev preko omiljene tjestenine pa su umaci na bazi indijskih oraščića ili pak sa sojinim vrhnjem izvrsna opcija no ova sa sjemenkama suncokreta nekako najviše “vuče” na klasični bijeli umak.

Baza za tjesteninu s gljivama ili zeleni umak sa špinatom? Završni “tač” bijelom rižotu s plodovima mora ili lazanjama?

Najkremastiji umak od suncokretovih sjemenki može biti sve to…a može i biti samo j0š jedan kremasti umak preko špageti kojeg ste do sada toliko izbjegavali zbog kalorija i nezdravih masnoća.

 

PHOTOS BY: Pexels, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.