U potrazi ste za desertom koji je zdrav, jednostavan za pripremu i nevjerojatno ukusan? Onda će vam se ova panna cotta svidjeti! Panna Cotta je jedan od najpoznatijih talijanskih deserata koji je zbog ukusa i izgleda brzo prešao talijansku granicu i postao omiljen u cijelome svijetu. Panna cotta u prijevodu znači kuhano vrhnje, a odnosi se na ukusni desert koji se sastoji od slatkog vrhnja sa želatinom i voćnog preljeva. Ovaj recept je sve što trebate za lagani, kremasti desert bez dodatnih kalorija od vrhnja. Osim toga, priprema se sa samo četiri sastojka, a sezona jagoda još uvijek traje, što ovaj desert čini još privlačnijim.
Sastojci:
200 g jagoda, narezanih
200 g gustog jogurta (poput Fage 5%)
40 g meda
Vrećica želatine (12 g)
Upute: U blender dodajte jagode, jogurt i med. Izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Pripremite posudu po želji i obložite je prozirnom folijom. Ostavite je sa strane dok pripremate želatinu. U malu zdjelu dodajte vrećicu želatine i oko 2-3 žlice tople vode. Važno je da voda bude vrlo topla, ali ne kipuća niti hladna. Dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Kada je želatina spremna, ulijte je u blender s prethodno pripremljenom smjesom jagoda, jogurta i meda. Miješajte vilicom ili pjenjačom dok se sve dobro ne sjedini. Pazite da ne čekate predugo jer će se želatina vrlo brzo stvrdnuti. Ulijte smjesu u pripremljenu posudu i ostavite je u hladnjaku da se stvrdne, najbolje preko noći ili najmanje 4 sata. Kada se panna cotta potpuno stvrdne, stavite tanjur na vrh posude i preokrenite. Zbog prozirne folije bit će je vrlo lako izvaditi iz kalupa. Ukrasite po želji!