xmastree

Nadomak Zagreba možete unajmiti bor, a kasnije će se posaditi nazad u zemlju!

GREEN_300_listici_sredina

Odgovorni ovih blagdana

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Božić samo što nije došao, a ludnica za potragom borova se nastavlja. Pogotovo ako želite biti više eko i tražite način kako, imamo rješenje za vas - unajmite bor!

Nedavno smo se oduševili pričom iz Londona o tvrtki koja nudi uslugu iznajmljivanja božićnih drvca koja se nakon blagdana vraćaju nazad u zemlju. Taman kada smo pomislili kako bi bilo dobro da tako nešto postoji kod nas, pronašli smo nekoliko tvrtki koje nude upravo to!

Obiteljsko gospodarstvo Pokupec bavi se uzgojem božićnih drvca

Obitelj Pokupec se u počecima bavila klasičnom ratarskom proizvodnjom na rascjepkanim zemljištima zaprešićkog kraja, da bi krajem 80-tih bile posađene prve sadnice božićnih drvca, a 1990. i prva veća plantaža. Danas se gospodarstvo prostire na više od 30 hektara zemlje na području Zaprešića i okolice. Kada smo ih pitali kakav je interes za najam borova, govore kako upiti stižu svakodnevno kako preko društvenih mreža tako i telefonski. Svake godine sve veći interes je za božićna drvca u tegli iz različitih razloga. Neki žele “spasiti“ drvce ponovnom presadnjom u plantaže, neki uzimaju u tegli iz razloga što u svojim domovima nemaju mjesta za velika drvca, neki jer je drvce u tegli gotovo nemoguće srušiti od strane male djece ili kućnih ljubimaca, a neki iz čistog razloga što je drvce prekrasno i simpatično te nešto drugačije od onoga na što smo svi naviknuli.

Svi zainteresirani za ovakvo drvce mogu doći na njihovo glavno prodajno mjesto u Pojatnu (pored Zaprešića) na adresi Matije Gupca 58, gdje se nudi zaista veliki izbor božićnih drvca u tegli. Nakon što blagdani prođu, kupci ako ne žele posadit drvce u svoj vrt ili dvorište, mogu ga vratiti njima u Pojatno gdje će ga oni presaditi nazad u plantaže odakle je i iskopan. Ako ne stignete otići sami do lokacije, obitelj Pokupec vrši i dostavu unutar 10-15 km od Pojatna, a dalje dostave se naplaćuju dodatnih 40 kn. No znajte da ako odete u Pojatno, tamo će vas čekati i adventska kućica gdje možete, nakon što nabavite svoje drvce, besplatno uživati u kuhanom vinu i kolačima.

Osim brojnih ostalih (City Center One East i West, West Gate, King Cross, Emmezeta Jankomir, Naselje Sjever Zaprešić i Tržnica Zaprešić), ove godine imaju novo prodajno mjesto u Zagrebu, ono kod Arene Centar gdje ćete ih moći pronaći od 17. prosinca. Cijene će se kretati između 100 i 350 kuna, ovisno o visini i vrsti božićnog drvca.
Osim obitelji Pokupec, tu su i Borovi Crnković čije borove možete unajmiti za razne događaje i objekte te Rent-a-plant koji osim borova, nude najam i raznog drugog bilja za događanja. Pišite nam ako znate za još nekoga tko nudi ovakvu uslugu!

PHOTOS BY: Privatni album, Pinterest / Sva prava pridržana

Vezani članci

Više s Green.hr

Prva takva u svijetu: Ovo je ‘veganska violina’ izrađena bez životinjskih proizvoda

U radionici Padraiga O’Dubhlaoidha, irskog majstor za violine, stvoren je prvi svjetski set veganskih tijela za violinu koji su ikada bili certificirani i registrirani s kultnim veganskim zaštitnim znakom The Vegan Society. Projekt je nastao tijekom prvih mjeseci lockdowna kao kulminacija Padraigovog 40-godišnjeg iskustva i napora da u svoje instrumente uvede što održivije materijale. “S obzirom da se …

Stručnjaci upozoravaju: “Više zaštićenih područja neće spasiti bioraznolikost”

Plan nema sve što je potrebno

Eko-radionice s daškom svjetske graditeljske povijesti u Varaždinu

Stara tehnika koju treba oživjeti

Zemlje članice Europske unije premašile cilj korištenja obnovljive energije za 2020.

Hrvatska pri vrhu

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.