Znamo gdje možete unajmiti bor koji će kasnije biti posađen nazad u zemlju!

GREEN_300_listici_sredina

Odgovorni ovih blagdana

Božić samo što nije došao, a ludnica za potragom borova se nastavlja. Pogotovo ako želite biti više eko i tražite način kako, imamo rješenje za vas - unajmite bor!

Nedavno smo se oduševili pričom iz Londona o tvrtki koja nudi uslugu iznajmljivanja božićnih stabala koja se nakon blagdana vraćaju nazad u zemlju. Taman kada smo pomislili kako bi bilo dobro da tako nešto postoji kod nas, pronašli smo nekoliko tvrtki koje nude upravo to!

Obiteljsko gospodarstvo Pokupec bavi se uzgojem božićnih drvca

Obitelj Pokupec se u počecima bavila klasičnom ratarskom proizvodnjom na rascjepkanim zemljištima zaprešićkog kraja, da bi krajem 80-tih bile posađene prve sadnice božićnih drvca, a 1990. i prva veća plantaža. Danas se gospodarstvo prostire na više od 30 hektara zemlje na području Zaprešića i okolice. Kada smo ih pitali kakav je interes za najam borova, govore kako upiti stižu svakodnevno kako preko društvenih mreža tako i telefonski. Svake godine sve veći interes je za božićna drvca u tegli iz različitih razloga. Neki žele “spasiti“ drvce ponovnom presadnjom u plantaže, neki uzimaju u tegli iz razloga što u svojim domovima nemaju mjesta za velika drvca, neki jer je drvce u tegli gotovo nemoguće srušiti od strane male djece ili kućnih ljubimaca, a neki iz čistog razloga što je drvce prekrasno i simpatično te nešto drugačije od onoga na što smo svi naviknuli.

Svi zainteresirani za ovakvo drvce mogu doći na njihovo glavno prodajno mjesto u Pojatnu (pored Zaprešića) na adresi Matije Gupca 58, gdje se nudi zaista veliki izbor božićnih drvca u tegli. Nakon što blagdani prođu, kupci ako ne žele posadit drvce u svoj vrt ili dvorište, mogu ga vratiti njima u Pojatno gdje će ga oni presaditi nazad u plantaže odakle je i iskopan. Ako ne stignete otići sami do lokacije, obitelj Pokupec vrši i dostavu unutar 10-15 km od Pojatna, a dalje dostave se naplaćuju dodatnih 40 kn. No znajte da ako odete u Pojatno, tamo će vas čekati i adventska kućica gdje možete, nakon što nabavite svoje drvce, besplatno uživati u kuhanom vinu i kolačima.  Cijene će se kretati između 100 i 350 kuna, ovisno o visini i vrsti božićnog drvca.

Osim obitelji Pokupec, tu su i Borovi Crnković čije borove možete unajmiti za razne događaje i objekte. Božićna drvca uzgajaju u parku prirode Žumberak, na obroncima Žumberačkog gorja na nadmorskim visinama od 500 do 900 metara gdje su smještene njihove parcele božićnih drvaca.

Smreka, srebrna smreka, nordijska jela i omorika neke su od zastupljenijih vrsta koje uzgajaju proteklih trideset godina. Pravilnim i kontroliranim uzgojem te cjelogodišnjom njegom drvaca, dobivaju prvoklasna božićna drvca, ravnomjernog rasporeda grana i pravilnog stožastog oblika koja svake godine pronalaze put do mnogih domova. Bez obzira na veličinu i vrstu božićnog drvca, svježina i kvaliteta glavna su obilježja njihovih božićnih drvaca.

Rent-a-plant također u ponudi ima borova, a nudi i najam raznog drugog bilja za događanja. Dostava božićnog drvca na vašu adresu u terminu maksimalno prilagođenom vašem slobodnom vremenu, isto tako i odvoz, mnogima je uvelike olakšala pripremu za Božić i novogodišnje blagdane, a ove godine mogla bi i vama. Uz vrlo jednostavan postupak narudžbe jednostavno si pribavite svoje božićno drvce i u potpunosti se posvetite aktivnostima koje volite.

Pišite nam ako znate za još nekoga tko nudi ovakvu uslugu!

PHOTOS BY: Privatni album, Pinterest / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.