Nacionalni park Mljet dobio prestižni certifikat održivosti

GREEN_300_listici_sredina

Peta destinacija u Hrvatskoj koja ima tu čast

Nacionalni park Mljet odnedavno se može pohvaliti jednim prestižnim priznanjem. Naime, ovaj nacionalni park peti je u Hrvatskoj koji je dobio certifikat INHERITURA koji se dodjeljuje destinacijama koje su ogledni primjeri održivosti na Mediteranu.

Lijepe vijesti stižu iz Nacionalnog parka Mljet. Naime, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac uručila je certifikat INHERITURA ravnatelju Nacionalnog parka Mljet Ivanu Sršenu i održala s njim radni sastanak. Inače, INHERITURA certifikati dodjeljuju se destinacijama koje su ogledni primjeri održivosti na Mediteranu. Četiri hrvatske destinacije zadovoljile su kriterije za dodjelu ove oznake, a od nedavno se kao peta uključio i Nacionalni park Mljet.

Certifikati se dodjeljuju mediteranskim područjima za održivost i zaštitu okoliša te za očuvanje i valorizaciju prirodne baštine u obalnim i morskim područjima, uz poštivanje lokalnog okoliša i prirode, a svaka destinacija morala je ispuniti 16 strogih kriterija zaštite okoliša i održivosti. “Očuvanje prirodne baštine i bioraznolikosti, posebice u morskim područjima i na otocima, ciljevi su kojima svi zajedno moramo dati doprinos, a razvoj održivog turizma najbolji je temelj za zadržavanje turističke konkurentnosti Mediterana“, istaknula je ministrica Brnjac čestitavši na dobivenom INHERITURA certifikatu.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.