nati-melnychuk-3U-LoTdvVu8-unsplash

Na tržište dolazi prva na svijetu pasta za zube s mogućnošću ponovnog punjenja

GREEN_300_listici_sredina

Elegantna i održiva pakiranja za ponovno punjenje

Od proizvoda u kupaonici sve do sad nismo imali mogućnost kupnje paste za zube s ponovnim punjenjem. Tome je doskočila britanska tvrtka koja je osmislila dozatore za pastu za zube s mogućnošću ponovnog punjenja.

Ako ste odlučili biti zeleniji ove godine, jedno od najboljih mjesta za početak je vaša kupaonica. Iako su mnogi već prešli na četkicu za zube od bambusa ili kupili svileni konac za zube, većina tuba paste za zube i dalje nije ekološki prihvatljiva. Nevjerovatnih 1,5 milijardi njih završi na odlagalištu svake godine, a iako tvrtke poput Terracyclea imaju shemu recikliranja proizvoda za oralnu njegu, to nije uvijek najprikladnije rješenje, posebice za one koji nemaju u blizini njihovo reciklabilno dvorište, a takvih je mnogo. Paste za zube u obliku tableta još su jedna sjajna zelena opcija, ali mnoge marke ne sadrže fluor, koji je važan za borbu protiv karijesa. No, britanski brend Happier Beauty doskočio je tom problemu i prvi u svijetu razvio dozator paste za zube koji se može ponovno puniti. 

Tvrtka već ima vlastitu marku 100 posto reciklirajuće paste za zube, koja dolazi u aluminijskoj tubi s plastičnim poklopcem (koja se može vratiti na ponovnu upotrebu), a također je veganska i cruelty free. No, s ovim dozatorom koji će se pojaviti na tržištu ovo proljeće, željeli su stvoriti kružnije rješenje kako bi još više smanjili svoj ugljični otisak. Izrađen od aluminija i 50 posto reciklirane plastike, dozator paste za zube radi kao tradicionalna pumpa za pastu za zube i može se iznova koristiti, samo je potrebno ju oprati prije nego što ga ponovno napunite. Kapsule za ponovno punjenje su biorazgradive pa se mogu dodati u vašu zelenu kantu za otpad ili na kompostnu hrpu. “Postaje jasno da nas recikliranje neće spasiti od klimatske krize, pa je Happier Beauty želio napraviti još jedan korak dalje stvaranjem uistinu kružnog rješenja za ponovno punjenje i ponovnu upotrebu”, istaknula je za strane medije Faye Wilson, osnivačica tvrtke Happier Beauty.

Wilson tvrdi da i proizvodi za oralnu higijenu moraju postati što održiviji. “Tako smo uzbuđeni što smo prva svjetska tvrtka za pastu za zube koja je na tržište izbacila dozator paste za zube koji se može ponovno puniti. Nadopune postaju sve popularnije u hrani i ljepoti pa zašto ne i za njegu zuba? Pasta za zube je proizvod koji svi koristimo minimalno dva puta dnevno, ali inovacije na ovom tržištu do sada su bile prilično spore”, zaključuje Wilson.  Osim paste za zube, mnogo je još proizvoda u kupaonici koje možemo nadopuniti; od šampona, tekućeg sapuna za ruke, pa do gelova za tuširanje i deterdženata za rublje koje bi trebalo postati pravilo, a ne iznimka.

PHOTOS BY: Unsplash, happierbeauty.com / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.