MG_5435

U Virovitici će tijekom ove i sljedeće godine posaditi 1329 stabala

GREEN_300_listici_sredina

Grad koji diše

Zbog želje da grad Virovitica da svoj doprinos u borbi protiv klimatskih promjena, kroz projekt "Grad koji diše" posadit će se 1329 stabala. Cilj je da sadnjom formiraju nove zelene površine i povećaju površine pod krošnjama, osobito u urbanim prostorima.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin potpisali su Ugovor o neposrednom financiranju projekta koji je Gradu odobren na Javnom pozivu Fonda za neposredno sufinanciranje provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama iz nacionalnih i lokalnih planskih i strateških dokumenata.

“Riječ je o projektu „Grad koji diše“ i u sklopu istoga će na području grada Virovitice tijekom ove i sljedeće godine biti posađeno 1329 stabala. Cilj je da na području našega grada formiramo nove zelene površine te povećamo površine pod krošnjama, osobito u urbanim prostorima”, rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Ukupna vrijednost projekta koji je izradila Razvojna agencija VTA je 443.646 eura, sufinanciranje Fonda pokrit će 80 posto troškova, a razlika je osigurana u Proračunu Grada Virovitice.

“S obzirom na to da klimatske promjene, kao što su porast temperature i povećanje ugljičnog dioksida, predstavljaju rastuću prijetnju i veliki izazov za cijelo čovječanstvo upravo ulaganje sredstava u ovaj projekt doprinijet će općem poboljšanju kvalitete života, smanjenju godišnje emisije CO2, a samim time i osigurati optimalne uvjete za siguran i kvalitetan život djece i odraslih u gradu Virovitici”, ističu u Razvojnoj agenciji VTA.

Izvor: www.virovitica.hr

PHOTOS BY: virovitica.hr; Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.