rizwan-ahmed-E38gYohvCGs-unsplash

Na listi najboljih pizzerija u Europi jedna je hrvatska: U ponudi imaju ove vege pizze

GREEN_300_listici_sredina

Na prestižnom popisu već treću godinu za redom

Dobar plasman zagrebačka pizzerija duguje bogatoj ponudi - od napuljske, rimske pa sve do vege pizza. Naime, u Franko's Pizza & Baru pronašli smo dvije "veganske old school pizze".

Stručnjaci iz 50toppizza svake godine biraju najbolje pizzerije na području Europe, a na ovogodišnjem popisu našla se i jedna zagrebačka! Riječ je o pizzeriji Franko’s Pizza & Bar, koja se smjestila na 43. mjestu ovog prestižnog popisa.

Na prvom je mjestu Sartorii Panatieri, koja je smještena u barcelonskoj četvrti Garcia, no treba napomenuti da su iz popisa izuzete pizzerije smještene u Italiji.

Drugo mjesto osvojila je pizzeria smještena u Kopenhagenu, Baesta, čija je tajna posebno kiselkasto tijesto i organski sastojci. Treće je mjesto, pak, zauzela pizzerija 50 Kalo u Londonu.

‘Veganske old school pizze’

Dobar plasman zagrebačka pizzerija duguje bogatoj ponudi – od napuljske, rimske pa sve do vege pizza. Naime, u Franko’s Pizza & Baru pronašli smo dvije “veganske old school pizze”:
Ako poželite “Just Pizzu” s pelatima, veganskim sirom i maslinama, morat ćete izdvojiti 8,50 eura, kako stoji na njihovim stranicama.

Druga – “Funghi pizza” sadrži veganski sir, masline, pelate i šampinjone, a stoji 8,80 eura.

Ovo je inače treća godina za redom da se ova pizzerija našla na ovom popisu. “Ovdje možete probati ne samo napuljsku pizzu već i rimsku, hrskavu i tanku. Usluga je profesionalna i vrlo dobro pripremljena da odgovori na potrebe klijenta”, napisali su stručnjaci za ovu pizzeriju smještenu u ulici Kneza Branimira u Zagrebu.

Na popisu su se, našli i makedonska pizzerija Matto Napoletano, beogradske pizzerije Majstor, Margarita i Pietra te Pop’s pizza smještena u Ljubljani.

 

PHOTOS BY: Franko's Pizza & Bar, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.