valovi
valovi

Na Ilirskom trgu u Zagrebu postavljeni su ‘Valovi’ koji otkrivaju manje poznatu činjenicu vezanu za ovaj kavanski trg

GREEN_300_listici_sredina

Intrigantna instalacija

Kako je ovaj trg ujedno i raskršće, na njemu je još od davnina bio postavljen križ, što je bio običaj za takve prometnice, a pored njega je bio bunar, što je danas manje poznata činjenica o ovome šarmantnom mjestu.

Ako ste u potrazi za osvježenjem, i u Zagrebu možete pronaći valove. I to na Ilirskom trgu, jednom od najmanjih zagrebačkih trgova, gdje je u sklopu projekta Okolo postavljena instalacija “Valovi”.

“Valovi simboliziraju duboku povezanost čovjeka i vode, a smješteni su na Ilirski trg gdje su mještani nekoć odmarali i osvježavali se vodom iz zdenca. Kontemplativni sklad s prirodnim okruženjem i spoj svjetla, prostora i tekstila evocira skoro opipljive osjećaje prisutnosti i odsutnosti”, stoji u opisu instalacije.

Kako je ovaj trg ujedno i raskršće, na njemu je još od davnina bio postavljen križ, što je bio običaj za takve prometnice, a pored njega je bio bunar, što je danas manje poznata činjenica o ovome šarmantnom mjestu koje je kasnije, zahvaljujući Palainovki, postalo središte zagrebačkog kavanskog života.

PHOTOS BY: Ernest Mazarekić / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.