Možete li vjerovati od čega su izrađene ove Carlsberg boce??

GREEN_300_listici_sredina

Niti je bambus niti kora ananasa niti list agave...

Veliki interes javnosti izazove svaki globalni brend koji svojim malim korakom prema održivom načinu života učini veliki korak za društvo

Pivo  je jedno od najdražih ljetnih osvježavajućih pića, složit ćete se. Kao što ćete se složiti da je Carlsberg svjetski poznato pivo s velikim craft potencijalom. Često u sjeni cjenovno povoljnijih brendova piva, Carlsberg kao piće se na tržištu uvijek nastoji pozicionirati u nekom drugom smjeru, za određenu ciljnu skupinu. Upravo tako je nastala nova bočica Carlsberg piva, izrađena u potpunosti od – papira! Da, dobro ste pročitali…

Ovo je prvo sustainable boca piva koja svojim dizajnerskim izgledom obara. Kako? Ove boce Carlsberg piva izrađene su od održivih drvenih vlakana, koje su sto postotno bio razgradive i spremne za reciklažu. Ova green reciklirajuća vlakna sve su popularnija u raznim industrijama, poput modne, beauty, a sada i prehrambene.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sustainable Design News (@sustainable_designer) on


Ove papirnate boce dio su Carlsbergove inicijative Together Towards Zero, koja uključuje poštovanje nulte razine ispuštanje emisije ugljika do 2030. godine. Za sada su izrađena 2 prototipa boce od kojih oba imaju barijeru između tekućine i boce, kako bi se spriječilo curenje vode izvan boce. Jedan prototip ima tanki reciklirani PET polimer, dok je drugi ekološki polimer PEF. Ideja o papirnatoj boci piva započela je još 2015. godine zajedničkim radom postdiplomatskih istraživača s Tehničkog sveučilišta u Danskoj i tvrtke za pakiranje proizvoda Billerud Korsnäs.

Myriam Shingleton, zadužena za razvoj proizvoda u Carlsberg grupaciji o ovom projektu je izjavila: “Nastojimo biti inovativni u ideji svakog našeg pakiranja i zadovoljni smo razvojem koji je do sada postigla zelena boca. Iako još uvijek nismo dostigli cilj, ova dva prototipa su važan korak prema ostvarenju naših zelenih ambicija!” Početak lansiranja i mas proizvodnje papirnatih bočica za sada je još nepoznat, no Green.hr  podržava inicijativu!

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.