Morate isprobati brzi recept za sočne odreske od cvjetače: Bez paniranja i prženja, savršeno ljetno jelo!

GREEN_300_listici_sredina

Vaše novo omiljeno jelo

Poslužite ove prekrasne, sočne odreske od cvjetače na sljedećem okupljanju ili ih napravite sebi za večeru. Ali upozoravamo vas - kada ih jednom napravite, pravit ćete ih stalno!

Ako želite nešto neuobičajenije jelo, isprobajte ove “odreske” od cvjetače. Savršeno hrskavi i začinjeni paprikom, korijanderom i crnim paprom, pikantni su i aromatični. Pire od slatkog graška također daje ukusnu svježinu jelu.

Sastojci za odreske:

  • 2 glavice cvjetače
  • 1 žličica maslinovog ulja ili vode po potrebi
  • Paprika
  • Korijandar
  • Crni papar
    .

Sastojci za pire od slatkog graška:

  • 1 vrećica od 200 g smrznutog zelenog graška
  • 1 manja glavica luka, nasjeckana
  • 2 žlice svježeg peršina
  • 1/4 šalice nezaslađenog sojinog mlijeka ili drugog vege mlijeka
    .

Priprema: 

Zagrijte pećnicu na 200 °C, a tepsiju obložiti papirom za pečenje.Izvadite donju jezgru cvjetače, stavite na podlogu i, počevši od sredine, prerežite na pola. Zatim narežite odreske debljine oko 2 centimetra. Stavite odreske na posudu za pečenje, zatim prednju i stražnju stranu svakog odreska lagano premažite maslinovim uljem. Pospite paprikom, korijanderom i paprom. Pecite 30 minuta, okrećite jednom nakon 15 minuta.

Za pripremu pirea od slatkog graška potrebno je dinstati nasjeckani luk dok ne omekša. Dodajte grašak i kuhajte na pari dok se ne zagrije (nemojte prekuhati! Želite zadržati onu lijepu zelenu boju). Stavite povrće, mlijeko i peršin u blender ili procesor hrane i pasirajte dok ne postane glatko.

 

PHOTOS BY: Pinterest / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.