214358593_365563438317532_1778414228914325094_n

Moby je upravo napisao vegansku kuharicu i sav prihod ide za spašavanje životinja

GREEN_300_listici_sredina

Strastveni borac za prava životinja

Prihod od knjige The Little Pine Cookbook, zbirke od 125 recepata iz restorana sa sjedištem u Los Angelesu, donirat će se organizaciji koja pomaže životinjama.

Glazbenik i aktivist Moby će 7. rujna objaviti kuharicu nazvanu po njegovom veganskom restoranu Little Pine koji se nalazi u Los Angelesu. “The Little Pine Cookbook” zbirka je od 125 recepata nadahnutih najpopularnijim jelima restorana, poput pržene cvjetače u s kimchi aioli umakom, tjestenine s pirjanim porilukom, šparogama i graškom te raznim desertima. Sav prihod od knjige donirat će se u dobrotvorne svrhe posvećene pomaganju životinja. “Prihod ću podijeliti jer želim pomoći stvoriti svijet u kojem životinje smiju živjeti vlastiti život, bez ljudskog uplitanja. To je moje životno djelo i nikada ne bih mogao gledati na veganstvo kao na način da osobno profitiram”, izjavio je Moby.

Vegan je više od 30 godina, a restoran je otvorio 2015. godine. s ciljem da sav prihod donira u dobrotvorne svrhe za pomoć životinjama. Intimni restoran nudi veganska i organska jela u mediteranskom stilu, poput pikate s koricom od panka, somuna od komorača, palačinki od maka i limuna i kekse s komadićima čokolade. Od restorana se oprostio 2020. godine i sada ga vode lokalni ulagači koji nastoje i dalje podržavati dobrotvorne organizacije.

Ovo nije prvi put da glazbenik prihod od svog rada donira organizacijama za zaštitu životinja. Moby je je 2015. pokrenuo glazbeni festival Circle V s impresivnom postavom umjetnika, govornika, kuhara i prodavača hrane, a sav prihod išao je neprofitnoj organizaciji Mercy For Animals. Moby je također prodao svoje glazbene instrumente, DJ opremu i kolekciju ploča u korist Liječničkom odboru za odgovornu medicinu – skupini medicinskih stručnjaka koji se zalažu za prehranu na biljnoj bazi. Doniranu kolekciju činilo je više od 100 instrumenata i opreme iz njegove privatne kolekcije poput sintesajzera koje je koristio u 80-ima, a koji su korišteni za izradu njegovih albuma. Kolekcija je sadržavala ploče raznih žanrova, s rijetkim nalazima iz 80-ih i 90-ih koje je Moby puštao tijekom svoje dugogodišnje DJ karijere.

Uz to, sav prihod od njegovog albuma iz 2018. godine “Everything is Beautiful and Nothing Hurts” i memoara iz 2019. godine “Then It Fell Apart”, također je doniran raznim organizacijama za zaštitu životinja. “Prava životinja su mi važnija od bilo koje male, sebične brige koju bih mogao imati”, objavio je Moby na Instagramu. Glazbenik je također stavio na prodaju svoje imanje u New Yorku. Prodaje ga za 1,3 milijuna dolara, a i sav prihod od te prodaje također će donirati.

PHOTOS BY: Instagram @moby; @littlepinerestaurant / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.