325655044_562772629060254_3664944267764795125_n

Missica oduševila svijet ovom haljinom i poslala snažnu poruku

GREEN_300_listici_sredina

Možete li pogoditi od čega je napravljena?

Na ovogodišnjem izboru za Miss Universe titulu najljepše odnijela je Amerikanka R'Bonney Gabriel, no veliko zanimanje javnosti izazvala je tajlandska predstavnica koja se pojavila u haljini od otpada te tako poslala snažnu poruku.

Posebno zanimanje javnosti na ovogodišnjem izboru za Miss Universe privukla je Miss Tajlanda Anne Sueangam-iam, koja se tri večeri prije finala na pozornici pojavila u jedinstvenoj haljini koja šalje snažnu poruku o zaštiti planeta.

Haljina je u potpunosti izrađena od otvarača za limenke, a iza nje stoji tajlandski brend Manirat, čiji su dizajneri koristili aluminijski otpad, ali i Swarovski kristale. Korištenje aluminijskih otpadaka u izradi ove haljine naglašava potrebu za usmjeravanje prema recikliranju i ‘zero waste’ pristupu.

Teško odrastanje 

Osim što je svojom pojavom u ovoj haljini Anna poslala snažnu poruku za zaštitu okoliša, kreaciju je posvetila i svojim roditeljima. Naime, odrasla je u siromašnoj obitelji s majkom i ocem koji su radili kao ulični čistači i skupljači otpada.

U objavi na Instagram profilu, aludirajući na svoje način odrastanja, Anne Sueangam-iam naglasila je da je haljina napravljena kako bi ukazala na to da sve na svijetu posjeduje ljepotu i vrijednost, iako se na prvi pogled većini može učiniti bezvrijedno.

Izbor za Miss Universe često nailazi na kritiziranje i kontroverze , iako organizatori i ambasadori natjecanja inzistiraju na osnaživanju žena i podizanju svijesti o važnim globalnim pitanjima. Tajlandska predstavnica pravi je primjer za to.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.