kai-bossom--vpBjWHsgw8-unsplash

Milijuni stabala bit će posađeni diljem Engleske u sklopu proširenja šuma vrijednog 44 milijuna funti

GREEN_300_listici_sredina

Veličine 3220 nogometnih igrališta

Vlada je dodijelila više od 44 milijuna funti za sadnju oko 2300 hektara novih šuma u Velikoj Britaniji, u pokušaju poboljšanja bioraznolikosti i odgovora na klimatsku krizu.

Nova šuma će se saditi u 13 postojećih javnih šuma diljem Engleske, uključujući Humber i Mersey Forest, kao i partnere uključujući Northern Forest, National Forest i Great Northumberland Forest.

Više od 44 milijuna funti iz Vladinog fonda Priroda za klimu vrijednog 750 milijuna funti bit će upotrijebljeno za sadnju raznolikih šuma na 2300 hektara – što je ekvivalent oko 3220 nogometnih igrališta. Vlada tvrdi da će diversifikacija učiniti šume otpornijima na klimatske utjecaje. Stabla će također pomoći u smanjenju poplava i osigurati domaći izvor održivog drva.

Lord Zac Goldsmith, ministar šumarstva, rekao je: “Naša gospodarstva, sredstva za život i blagostanje oslanjaju se na prirodu. Uz rješavanje utjecaja klimatskih promjena i gubitka bioraznolikosti, ovo značajno financiranje stvorit će raznolike krajolike drveća diljem zemlje i poboljšati zdravlje i dobrobit lokalnih zajednica dajući im više prilika da uživaju u prirodi.”

Financiranje ide prema općem cilju utrostručenja stope sadnje drveća na putu do nulte neto emisije do 2050. Procjenjuje se da će najavljena sadnja dovesti do apsorpcije 600.000 tona ugljičnog dioksida do 2050., što Vlada procjenjuje na gotovo 100 milijuna funti.

Fijasko oko financiranja

Dobrotvorne organizacije za zaštitu prirode i očuvanja već su izrazile zabrinutost da će dosadašnja vladina financijska potpora dobrotvornim organizacijama ugušiti napore u borbi protiv klimatskih promjena i zaštiti prirode u narednim godinama. Nacionalno vijeće za volonterske organizacije procjenjuje da je britanskim dobrotvornim organizacijama potrebno oko 4 milijarde funti potpore. Prije toga, otkriveno je da je vladino financiranje tijela kao što su Natural England, Agencija za okoliš i Nacionalni parkovi naglo palo posljednjih godina, ostavljajući Ujedinjeno Kraljevstvo u opasnosti da ne ispuni ključne ciljeve zelene politike.

Istraga, nazvana Unchecked, otkrila je da je proračun za zaštitu okoliša Agencije za okoliš pao za 62% u realnom iznosu od financijske godine 2010.-2011., uzimajući u obzir vladine rezove, inflaciju i gospodarske trendove. Značajna smanjenja financiranja također su zabilježena unutar istog vremenskog okvira kod tijela uključujući Škotsku agenciju za zaštitu okoliša (32%), Nacionalne parkove (25%) i Organizaciju za pomorsko upravljanje (57%). Ovi financijski napori ostavljaju tijela za provedbu zaštite okoliša i dobrotvorne organizacije u nemogućnosti dovršiti inspekcije i kaznene postupke koji su potrebni da Ujedinjeno Kraljevstvo ispuni ambicije politika kao što je 25-godišnji plan zaštite okoliša.

U povezanim vijestima, projekt obnove divljine u Škotskoj dosegao je cilj financiranja. Inicijativa Langholm potvrdila je prošli tjedan da je ispunila cilj financiranja od 2,2 milijuna funti, što će omogućiti kupnju 2415 hektara močvarica u južnoj Škotskoj.

PHOTOS BY: Unsplash; Pinterest / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.