254437263_904276840456479_2205733690527310877_n (1)

Međimurci, ne propustite subotnji humanitarni buvljak za napuštene i zlostavljane mačke

GREEN_300_listici_sredina

Benefiti za okoliš, ljude i ljubimce

Udruga za zaštitu napuštenih i zlostavljanih mačaka Sklonište dobrote koja djeluje na području Međimurske županije u subotu, 20. studenog organizira humanitarni buvljak kako bi prikupili novce za veterinarske troškove. Tijekom proteklih mjeseci udomili su gotovo 200 mačaka, a svaka od njih bila je u lošem zdravstvenom stanju što je iziskivalo ozbiljne veterinarske zahvate.

Udruga za zaštitu mačaka Sklonište dobrote koja djeluje na području Međimurske županije i šire, u subotu, 20. studenog organizira humanitarni buvljak kako bi skupili novce kojima će otplatiti veterinarske troškove koji su se na nizali tijekom posljednjih mjeseci s obzirom na to da u Udruzi imaju gotovo 200 mačaka kojima je potrebna veterinarska skrb. Kako otkrivaju iz Udruge kojoj je cilj smanjiti broj napuštenih, zanemarivanih i zlostavljanih mačaka, u više od 70 posto slučajeva udomljavaju one teško ozlijeđene, bolesne i ranjene mačke čije pretrage, liječenja i operativni zahvati zahtijevaju ozbiljne financijske izdatke, a proteklih mjeseci troškovi su se popeli do 70,000 kuna.

Buvljaku će prvi puta svoje prostorije otvoriti Udruga mladih Baraka otprije poznata po svojim samoinicijativnim akcijama čišćenja međimurskih park šuma, u čakovečkoj ulici Josipa Kozarca, a u ponudi će se po simboličnim cijenama naći majice, hlače, haljine, jakne i obuća, a sve su stvari kako tvrde, ili nove ili malo korištene i očuvane. Osim toga, u ponudi će biti i njihove “mačko majice”, home made mačko privjesci, bookmarkeri i šalice. “Ovo nam je prvi buvljak ove godine, a već smo ranije ih organizirali na području Varaždina i Čakovca i pokazali su se izuzetno uspješnima”, rekla nam je u razgovoru Barbara Jagec, predsjednica udruge Sklonište dobrote.

A kako i ne bi bili uspješni, kad su ovi buvljaci kako i sama predsjednica kaže win, win, win situacija. “Recikliramo odjeću koju netko više ne želi, ne stvara se novo smeće u vidu tekstila, a sami znamo koliko se toga kupuje i baca bespotrebno – win za prirodu. Donacijom za taj odjevni predmet pomaže se napuštenim macama – win za mačke. I naravno, osim što su učinili dobro djelo što je neprocjenjivo, za simboličnu cijenu mogu ljudi pronaći super cool odjeću i obuću – win za njih same”, istaknula je Jagec.

Udruga sve donacije vodi transparentno, sve uplate, troškove i donacije u hrani mogu se vidjeti na njihovoj
Facebook stranici, a na subotnjem buvljaku koji će u Barakama trajati od 15 do 20 sati svaka će se skupljena kuna duplirati zahvaljujući Astra poslovnom inženjeringu.

PHOTOS BY: Sklonište dobrote / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.