Mate Rimac Gruender und CEO, Rimac bei seinem Vortrag - Xypercar: between future and tradition IAA MOBILITY Summit in Muenchen, Messe Muenchen / 07.09.2021 / Conference / FOTO: Mladen Lackovic *** Mate Rimac founder and CEO, Rimac during his presentation Xypercar between future and tradition IAA MOBILITY Summit in Munich, Messe Muenchen 07 09 2021 Conference PHOTO Mladen Lackovic

Mate Rimac otvorio dušu o početcima: ‘Kad bih mogao vratiti vrijeme, ne bih ostao u Hrvatskoj’

GREEN_300_listici_sredina

Progovorio o teškim danima

Mate Rimac otvorio je dušu na KOnferenciji o tehnološkim trendovima i IT industriji, gdje je rekao da mu je bilo ponuđeno da premjesti kompaniju, ali da je to odbio. Kako je rekao, ponosan je na ono što radi u Hrvatskoj, ali kada bi mogao vratiti vrijeme učinio bi drugačije.

Kupnja luksuznog brenda za njega je bila nestvarna, a sada je Mate Rimac po prvi put prepričao kako je izgledao sastanak za kupnju Bugattija. Usred razgovara koji se odvijao u Münchenu, čovjek iz Porschea ga je upitao što misli o tome da preuzme kompaniju.

Rimac je pomislio da mu se učinilo pa nije htio ništa odgovoriti, no, kako je ispričao, ponovno je dobio poziv nakon dva mjeseca s istim pitanjem, a on mu je odgovorio: “Aha, mislio si ozbiljno“, ispričao je Mate na konferenciji o tehnološkim trendovima i IT industriji, 10. Bug Future Show. Nakon tog poziva započeli su trogodišnji pregovori.

“Htio sam zadržati biznis u Hrvatskoj. Imali smo toliko teških situacija da se znalo činiti da nećemo uspjeti. Neki rani zaposlenici znaju koliko smo imali teških razdoblja, da nismo mogli plaćati ni najam”, priznao je Rimac.

‘Kada bih mogao vratiti vrijeme…’ 

Prisjetio se i kako su mu investitori govorili da će uložiti u njih tek ako premjeste kompaniju, no on to nije htio.

“Ponosan sam na to. Sada imamo ovdje 2000 ljudi. I dalje sam ponosan što ovo radimo u Hrvatskoj, ali zapravo, da budem posve iskren, mislim da je to bila moja velika greška“, rekao je Mate, istaknuvši da bi mu zasigurno bilo lakše da su to pokušali negdje drugdje.

“Moj život je puno teži jer to radimo u Hrvatskoj. Nadam se da sam donio dobru odluku, a želim i doprinositi ekosustavu u Hrvatskoj. Kada bih se mogao vratiti u vrijeme, vjerojatno bih drugačije odlučio“, izjavio je.

PHOTOS BY: Guliver image / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.