344886000_925096438701902_206971786948724820_n

Mate Rimac objavio fotografije velikog kampusa: ‘Krov gotov, sad igramo Tetris kako bi sve ugurali unutra’

GREEN_300_listici_sredina

Buduće sjedište kompanije

S toga bi mjesta za otprilike dvije godine na tržište trebale krenuti baterije, proizvodit će ih potom nekoliko desetaka tisuća komada godišnje.

Krov je gotov, trafostanica od 400 MW skoro je gotova. Prva faza Kampusa bi trebala biti gotova u planu do kraja godine i ubrzo nakon toga trebale bi se tamo useliti i prve proizvodne linije, napisao je Mate Rimac, direktor Rimac Grupe, na svom Facebook profilu.

Riječ je o velikom kampusu i budućem sjedištu kompanije kraj Svete Nedelje, koji bi trebao postati glavna tvornica kompanije, ali i jedan od najvećih istraživačko-razvojnih centara na području cijele Europe.

“Prostor u Kampusu je već 100 posto popunjen (zapravo, igramo Tetris kako bi uspjeli sve ugurati) i već radimo na dodatnim postrojenjima sličnih dimenzija ili većim”, dodao je Rimac.

‘Veličine jezgre Dubrovnika’ 

Kako su ranije kazali iz Rimca, proizvodna hala malo je veća od jezgre Dubrovnika, a ona se ujedno i najviše iščekuje. Njene dimenzije su otprilike 400 x 200 metara!

No, čak i kad usele u Kampus, pogon na Jankomiru ostat će jedna od ključnih lokacija kompanije. U prenamjenu bivšeg Pevecova centra uložili su sedam milijuna eura, a tu je sada i proizvodna linija za baterijske module za tajnog kupca, pišu 24sata.

S toga bi mjesta za otprilike dvije godine na tržište trebale krenuti baterije, proizvodit će ih potom nekoliko desetaka tisuća komada godišnje, kazao je Roman Šimović iz odjela projekata za kupce.

 

PHOTOS BY: Facebook - Mate Rimac / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.