download (45)

Manje je više: Ideje za darove za minimaliste koji cijene jednostavnost

GREEN_300_listici_sredina

Jednostavne i praktične ideje

Pronaći poklon za dragu osobu koja je ujedno minimalist može biti izazov pa smo složili jednostavan popis ideja za darove koje će uistinu voljeti i koristiti.

Mnogi od nas se u zadnje vrijeme okreću minimalizmu ili svjesnom konzumerizmu kao odgovoru na našu kulturu posjedovanja mnoštva predmeta. Ovo nije loša stvar, dapače, jako je pohvalna. Jedino može biti nezgodna iz perspektive darivanja. Na sreću, razne su mogućnosti darivanja za minimaliste samo su možda malo manje tradicionalne i zahtijevaju malo više razmišljanja.

Ulaznice

Ulaznice za događanja su jednostavno uvijek dobra ideja. Ako znate kakvu glazbu vaš minimalist voli, provjerite ima li kakav koncert u blizini i kupite dvije ulaznice. Osim glazbe, to može biti ulaznica za kazalište ili čak film koji ta osoba jedva čeka pogledati. Ako ipak vole događanja na kojima se diskutiraju bitne teme današnjice i pokušava pronaći rješenje, razmislite o ulaznicama za festival kao što je Greencajt festival koji će se održati u Zagrebu 24. i 25. svibnja.

Radionica ili tečaj

Minimalisti vrlo često vole sami izrađivati stvari, pa je tečaj izrade sapuna ili keramike možda ono što bi ih najviše razveselilo. Zabavno, praktično iskustvo učenja gotovo je uvijek vrijedan poklon. Ovisno o njihovim hobijima, možete razmotriti tečaj kuhanja, slikanja, keramike, fotografije ili plesa, opcija je zaista puno.

Trenuci opuštanja

Većina minimalista su vrlo opušteni, zen ljudi. Vrlo vjerojatno će im se svidjeti ako im poklonite masažu, njegu lica ili cjelodnevni spa. Ovakve usluge su odličan izbor za minimaliste kojima je briga o sebi prioritet. Kupite vaučer za određeni spa kako biste im omogućili da sami odaberu svoje iskustvo.

Nešto za avanturiste

Doživljaji i iskustva su najbolji pokloni. Za one koji vole putovati i baviti se avanturističkim aktivnostima, razmislite o jednom takvom poklonu. Od raftinga i izleta s kajacima, let balonom ili jahanja konja, postoje sve vrste nezaboravnih opcija za one koji traže uzbuđenje i nova iskustva u svom životu.

Večera u restoranu

Ako ste bliski prijatelji, možete svog minimalista odvesti na večeru u neki novi ili najdraži restoran. Imati slobodnu večer kada ne morate kuhati je super, pogotovo ako uživate u lijepom restoranu, isprobavate nova jela i uživate u dobrom društvu. Večeru možete pokloniti i u obliku vaučera.

Tečaj kušanja vina, kave ili piva

Za zabavno i interaktivno iskustvo, provjerite možete li pronaći lokalnu degustaciju kave, piva ili vina. Ne samo da će vaš minimalist naučiti o nečemu što voli, nego će također moći uživati u mnoštvu ukusnih uzoraka.

Domaća poslastica

Ako volite kuhati ili peći, radite domaću granolu, pekmez ili kolače, upravo vam to može poslužiti kao poklon. Domaće se uvijek cijeni kao i uložen trud, pa je jako teško pogriješiti s ovom vrstom poklona.

Fizički darovi

Pokloniti fizički dar minimalistu nije nužno loša stvar. Iako minimalisti obično pokušavaju izbjeći nešto što im nije neophodno, postoji nekoliko darova koje će većina ipak cijeniti. Ako znate da osoba voli biljke ili raditi u vrtu, donesite sjemenke za sadnju ili već odraslu biljku u tegli.

Svijeće su također odličan izbor za minimaliste jer su privremene, a ne nešto što će zauvijek zauzimati prostor. Ako je vaš minimalist knjiški moljac, dobra knjiga mogla bi biti izvrsna opcija. Ako više vole čitati knjige digitalno, možete kupiti Kindle verziju ili Kindle članstvo za njih.

I zadnje ali ne manje bitno, hrana ili piće koje znate da vole. Dobra boca vina, gina ili viskija, kao i čokolada, sir ili nešto u čemu možete zajedno uživati je uvijek odlična ideja.

Dar ničega

Možda ovo zvuči malo čudno, ali ako u svom životu imate minimalista koji inzistira na tome da ne želi ništa, poštujte njegove želje tako da mu zaista ništa ne poklonite. Osoba iz raznih razloga možda ne želi primiti ništa i zaista je u redu da zajednički odlučite kako ne želite razmjenjivati darove. Dobro je unaprijed razgovarati o svojim očekivanjima kako bi na kraju svatko bio zadovoljan.

Ako nekome jednostavno želite pokloniti nešto, obavezno uzmite u obzir da dar treba biti ono što primatelj želi, a ne ono što mi mislimo da bi primatelj trebao željeti. Ne zaboravite da provođenje vremena s nekim ili samo lijepa riječ također može biti izvrstan dar.

PHOTOS BY: Unsplash, Pinterest / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.