braden-hopkins-pjENIdeds5c-unsplash

Manchester City na svojem stadionu uvodi jestive šalice za kavu

GREEN_300_listici_sredina

Niz zelenih promjena u klubu

Poznati nogometni klub Mancester City u svoje je aktivnosti odlučio uvesti zelene navike. Jedna od njih je i uvođenje jestivih šalica za kavu kako bi što više smanjili otpad koji se gomila nakon utakmica.

Nogometni se klubovi sve više okreću zelenim navikama koje unose u svoju svakodnevicu. Od veganskih menija za igrače, do obnovljivih izvora energije, recikliranih dresova i još mnogo toga. Tako je nedavno britanski klub Manchester City objavio kako na stadionu uvode jestive šalice za kavu. Navijači, posjetitelji i uprava kluba tako će od sada kavu ispijati iz jestivih šalica škotske tvrtke BioBite koje su napravljene od vafela i koje ostaju nepropusne 12 sati nakon što se u nju napuni topli napitak. Ova tvrtka jestivih čaša u poslovanju se drži zero waste filozofije pa svojim jedinstvenim proizvodima žele približiti jedan drugačiji, ali znatno odgovorniji coffee to go užitak. Svojim bi potezom ovaj klub koji se nalazi na 3. mjestu Premier lige, mogao učiniti dobru stvar za svoju zemlju jer se procjenjuje da se u Velikoj Britaniji svake godine iskoristi 2,5 milijardi šalica kave za jednokratnu upotrebu, od kojih se većina ne reciklira. 

Ovo nije prvi zeleni potez poznatog kluba koji je još u kolovozu uveo veganske menije, 50 posto popusta na hranu koja se taj dan nije potrošila, višekratne čaše za pivo, kao i mogućnost recikliranja ambalaže za sve proizvode koje navijači konzumiraju na stadionu. Da najvažnija sporedna stvar na svijetu sve više okreće svoje aktivnosti prema održivosti, svjedoči i činjenica kako bi nadolazeće Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru trebalo biti ugljično neutralno, a emisije planira riješiti raznim mjerama, uključujući, ponovnu uporabu građevinskog otpada i izgradnju stadiona od recikliranih transportnih kontejnera.

PHOTOS BY: Unsplash, www.biobite.co.uk / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.