maja brekalo

Maja Brekalo je greenfluencerica čiji zdravi lifestyle obožavamo

GREEN_300_listici_sredina

Autorica nove kuharice na tržištu

Instagram profil Delicious and Healthy by Maya nepresušan je izvor genijalnih veganskih jela i recepata kojima nas inspirira Maja Brekalo, greenfluencerica koja je nedavno izdala i svoju kuharicu Moja sretna kuhinja

Njezini jednostavni, cjeloviti i prije svega zdravi recepti za svaki dan obilje su okusa, boja i tekstura, a privlače i najdelikatnije nepce. Neodoljive ideje za brunch, slatki i slani doručci, jednostavni ručkovi… Pregršt je ideja na Instagram i Facebook profilu Maje Brekalo, a najzanimljivije ideje su morale postati dio kuharice. Maja Brekalo, foodie, ljubiteljica zdravog života, zaljubljenica u nutricionizam i healthy freak, po profesiji je stjuardesa koja se spontano zaljubila u zdravi način života. Prije 10 godina započela je svoju misiju, a ona je uključivala zdravi život na svim raznima, a sve počinje od prehrane. Danas je ta strast postala posao. Dok se svakodnevno educira o prehrani biljnog podrijetla, organizira radionice zdravog kulinarstva već 4 godine, Maja Brekalo širi zajednicu zaljubljenika u svježi i pametniji pristup hrani. Strast su prepoznali i kolege koji su joj savjetovali da otvori restoran i catering, no kako ističe na svom blogu, misli da je to ne bi toliko usrećilo, no budućnost je neizvjesna.


Od malena je bila pasionirani foodie. Uvijek u potrazi za novim okusima i nekom neobičnom hranom poput žabljih nogu ili “čorbica koje čudno izgledaju”, kako ih je opisivala njezina sestra, Maja je naučila pripraviti jelo od bilo čega! Već s 10 godina radila je prve konkretne recepte, a na svom blogu priznaje kako okolina nije razumjela toliku ljubav prema hrani od strane jednog izrazito mršavog djeteta. Razlog zbog kojeg je počela jako rano kuhati je taj da nikad nije nije bila zadovoljna s hranom koja joj se postavljala na stol. Od malena je samoj sebi zadala cilj kako nikad neće jesti hranu tipičnu za djecu i tinejdžere.


Kroz Instagram profil i prezentaciju životnog stila u sveukupnosti Maja Brekalo je polako naučila kako se brinuti za svoje tjelesno i mentalno zdravlje, a to nadilazi svaki restoranski biznis. Također, kroz društvene mreže je okupila krug pratitelja koji su pratili njezine pametne odluke, koje su na kraju krajeva i sami počeli primjenjivati. Samozatajna kakva jest, istup u influencer zajednicu joj se činio kao velik korak i praktični prvi korak prema izlasku iz privatnog života. S druge strane, sve svoje strasti prema zdravom načinu života su izašle na vidjelo i to u najboljem mogućem obliku. Nakon profila na društvenim mrežama, uslijedio je blog, radionice kuhanja te na kraju i prava kuharica u izdanju Planetopije.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.