Prvi vjesnik proljeća u Zagrebu: Magnolija na Tomislavcu ponovno mami uzdahe prolaznika!

GREEN_300_listici_sredina

Najljepša foto lokacija u gradu!

Iako se kalendarski još uvijek ne nalazimo u proljetnom periodu godine, znakovi oko nas govore nam da ono samo što nije. Cvrkut ptičica, topli i sunčani dani, ali i rascvjetale biljke samo su neki od trenutaka kojima se jako veselimo, a za jedan prizor smo posebno sigurni da će vam odmah izmamiti osmijeh na lice.

Zagrebački Tomislavac jedan je od najljepših trgova, a tome pridonosi i predivna magnolija koja nas svake godina iznova oduševi, stoga sada kada je nanovo procvjetala ne preostaje ništa drugo nego da se prošetate, napravite dobre fotke, ali i uživate izležavajući se na travi s najljepšim pogledom.

Magnolije su smještene između Umjetničkog paviljona i Glavnog kolodvora te već danima plijene pozornost predivnim bojama i bogatstvom cvata koji svake godine ovaj mali komadić Zagreba pretvori u omiljeni foto kutak i najpopularniju Instagram lokaciju.

Tako i ovih dana, baš kao i prethodnih godina, mnogi prolaznici rado zastaju kako bi barem na trenutak uživali u prvim proljetnim prizorima i ovjekovječili Zagreb u svom najljepšem izdanju.

Na prijelazu iz 17. u 18. stoljeće magnolija je dobila ime po francuskom botaničaru Pierreu Magnolu, a danas postoji više od 200 vrsti ove biljke. Najpoznatija je dakako Soulangeova magnolija koja je karakteristična po predivnim ružičasto bijelim laticama i velikim grandioznim krošnjama koje se nalaze na visokom drveću.

Zanimljivost je i to što drvo magnolije može živjeti i do sto godina, ali sam cvat dosta kratko, stoga požurite na Tomislavac i uživajte u ljepoti ovih predivnih biljaka!

Sadržaj preuzet s portala fashion.hr 

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.