271303635_316970600325530_7953046257885513482_n

L’Occitane odlučio unaprijediti svoju održivost pa na tržište izbacili veganske proizvode u obliku sapuna

GREEN_300_listici_sredina

Smanjenje otpada i prirodni sastojci

Francuski brend L'Occitane poznat je po svojoj održivosti u proizvodnji, no sada su na tržište izbacili novu liniju šampona u obliku sapuna koji su u potpunosti veganski i imaju pakiranje koje ne sadrži plastiku.

Francuski brend za ljepotu i njegu kože “L’Occitane” najavio je lansiranje linije proizvoda sa smanjenim otpadom. Veganski i bez plastike, asortiman uključuje čvrste sapune i šampone. I proizvodi i ambalaža razvijeni su imajući na umu biorazgradivost. Novi veganski asortiman održiva je alternativa tradicionalnim tekućim proizvodima za tuširanje. Budući da se takvi artikli obično isporučuju u plastičnim spremnicima, cijela nova linija ima za cilj smanjiti otpad i omogućiti što održivije varijante.  

Nove formule sapuna i šampona razvijene su s 95 posto biorazgradivih materijala, a to je u skladu s L’Occitaneovom Poveljom o čistoći koja se obvezuje da će dati prioritet ekološki sigurnim sastojcima. Za proizvode se traži 95 posto prirodnog podrijetla, kao i 95 postotna biorazgradivost. Sapuni su dostupni u tri mirisa; shea, lavanda i verbena. Sve su bez palminog ulja i izrađeni su po tradicionalnim metodologijama. Šamponske pločice nude se u dva oblika za obnavljanje i regeneraciju. Oba sadrže eterična ulja i ne sadrže silikone. Upotrijebljeni su 100 posto reciklirajući materijali za pakiranje, a metalne limenke mogu se kupiti ne bi li se i kasnije koristile za skladištenje.

L’Occitane koji svoje prodavaonice ima i diljem Hrvatske ranije je otvorio u Sydneyu i svoj Green Store koji je opremljen održivim namještajem i izlozima te cirkularnim kozmetičkim proizvodima, odnosno stanicom za punjenje koja omogućuje potrošačima da dopune svoje omiljene proizvode, a da kući ne ponesu još jednu novu plastičnu bočicu, već iskoriste staru. 

 

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.