4

Ljubitelji pašticade, našli smo odličnu vegansku inačicu vašeg omiljenog jela

GREEN_300_listici_sredina

Tradicionalno hrvatsko jelo na netradicionalni način

Dalmacija je poznata po raznim kulinarskim delicijama. Legendarna dalmatinska pašticada možda je i najpoznatije jelo iz ovog kraja te je bez sumnje nezaobilazna na tanjuru svakog pravog gurmana. No što ako je taj gurman vegan? Nema problema!

Priprema pašticade relativno je dugotrajna pa se najčešće pravi za svečane prigode. Meso je prvo potrebno pripremiti te preko noći ostaviti u marinade od mješavine vina, vode i povrća. Veganska inačica ovog omiljenog dalmatinskog jela treba puno manje vremena, pripreme i stajanja za štednjakom.

Sve što trebate, za početak, jest seitan – to “magično” pšenično meso. Zbog visokog sadržaja proteina, popularna je namirnica u vegetarijanskoj i veganskoj prehrani, a njegova popularnost raste iz dana u dan. Iako originalno potječe iz kineske kuhinje, popularan je u makrobiotici, egzotičnim jelima, a sad i našim domaćim recepturama.

Zbog svog neutralnog okusa, seitan upija aromu jela i začina s kojima dolazi u dodir tijekom kuhanja tako da uistinu ne morate brinuti da nećete okusiti onaj dobri okus mamine ili bakine pašticade.

Tradicionalno se poslužuje s njokima, ali kao prilog vam može poslužiti i tjestenina i palenta.

A sada…vrijeme je za kuhanje! Kratko kuhanje, obećajemo!

PHOTOS BY: YumYumParadise / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.