Priprema pašticade relativno je dugotrajna pa se najčešće pravi za svečane prigode. Meso je prvo potrebno pripremiti te preko noći ostaviti u marinade od mješavine vina, vode i povrća. Veganska inačica ovog omiljenog dalmatinskog jela treba puno manje vremena, pripreme i stajanja za štednjakom.
Sve što trebate, za početak, jest seitan – to “magično” pšenično meso. Zbog visokog sadržaja proteina, popularna je namirnica u vegetarijanskoj i veganskoj prehrani, a njegova popularnost raste iz dana u dan. Iako originalno potječe iz kineske kuhinje, popularan je u makrobiotici, egzotičnim jelima, a sad i našim domaćim recepturama.
Zbog svog neutralnog okusa, seitan upija aromu jela i začina s kojima dolazi u dodir tijekom kuhanja tako da uistinu ne morate brinuti da nećete okusiti onaj dobri okus mamine ili bakine pašticade.
Tradicionalno se poslužuje s njokima, ali kao prilog vam može poslužiti i tjestenina i palenta.
A sada…vrijeme je za kuhanje! Kratko kuhanje, obećajemo!