fjfjf

Ljubav na sunce: Besplatne solarne projekcije nagrađivanog filma u zagrebačkim kvartovima

GREEN_300_listici_sredina

Odlično open-air kino!

Na sunčanoj strani, servis Zelene energetske zadruge za podršku u realizaciji solarnih elektrana za kućanstva, i Udruga KEK, u sklopu zagrebačkog festivala Artupunktura, a uz podršku Motovun film festivala, organiziraju “Ljubav na sunce” - kino projekcije nagrađivanog dokumentarnog filma “Ljubav oko svijeta” uz pomoć solarne energije.

U duhu festivala Artupunktura, koji zakutke Zagreba “liječi” umjetnošću, kroz ovu suradnju atraktivni kulturni sadržaji žele se dovesti i van centra grada – u zagrebačke gradske četvrti, ali i poslati vrlo aktualnu poruku o vrijednosti korištenja solarne energije.
“Cilj nam je film – medij koji svi vole – staviti u službu popularizacije solarne energije, koja je posebno važna uslijed trenutne energetske i klimatske krize”, izjavili su organizatori.

Prikazivanju filma “Ljubav oko svijeta” prethodit će i prikazivanje kratkog filma “Energija smo mi”. Ovaj film prati građane diljem Europe koji su preuzeli proizvodnju i upravljanje lokalnim energetskim resursima u svoje ruke te tako povećali energetsku sigurnost i kvalitetu života u svojoj lokalnoj zajednici. U tjednu nakon projekcija, servis Na sunčanoj strani održat će i besplatna predavanja o solarnim elektranama za kućanstva u četvrtima u kojima će se održati projekcije. Više informacija o tome mogu se pratiti na web stranici servisa.

Ulaz na sve projekcije je besplatan i za sudjelovanje se nije potrebno unaprijed prijaviti. Za pravi romantični i kvartovski ugođaj, na projekcije van centra grada građani su pozvani ponijeti i vlastita sjedala, poput najdraže dekice, stolce ili klupice. Projekcije će se održati na javnim površinama od 15. do 18. rujna na 4 lokacije u Zagrebu – u centru grada, u Gornjoj Dubravi, Dugavama i Gajnicama.

PHOTOS BY: Press, Pinterest / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.