pexels-rebeca-gonçalves-1770310

Ljetovanje se bliži, a ovih 6 stvari potrebnih za na more možete iznajmiti umjesto kupiti

GREEN_300_listici_sredina

Za bezbrižno ljeto pred vratima

Ljeto se lagano vraća u grad, a visoke temperature u svibnju već tjeraju na razmišljanje i planiranje ljetovanja ili bar vikend odmora na plaži. Umjesto da kupujete sve što vam je potrebno za takvu vrstu odmora, razmislite o iznajmljivanju.

Dugo toplo ljeto samo što nije započelo, a s obzirom na to da nas temperature u svibnju neodoljivo podsjećaju na ljetne nesnosne vrućine, ne sumnjamo da će se neki otisnuti na obalu na prvo ovogodišnje morsko kupanje već narednih dana i vikenda. Ono što je dobro znati da mnogo toga što nam je potrebno za ljetovanje ne moramo nužno kupiti, već bez problema možemo posuditi, odnosno iznajmiti i time smo i sebi, ali i okolišu olakšali gomilanje stvari koje nam možda u svakodnevnom životu i nisu nužno potrebne. Donosimo vam popis što sve možete iznajmiti, popularnije rečeno “rentati” za odlazak na odmor.

Oprema za kampiranje

Sudeći po cijenama smještaja, mnogi će ovo ljeto možda prvi put okusiti čari kampiranja. Umjesto da kupujete opremu, odlučite se za opciju iznajmljivanja onog što vam je potrebno za odsjedanje u nekom od kampova. Šator, rasklopive stolice, zračni madraci, čak i kamp kućica i još mnogo toga moguće je iznajmiti. Umjesto da vam se nakon ljetovanja oprema gomila u domu, tako je vrlo lako vratite i ako vam se kampiranje svidi, ponovno posudite.

Iznajmljivanje morskih “prometala”

U određenim sportskim trgovinama diljem Hrvatske možete iznajmiti potrebnu opremu za aktivnosti na moru. Primjerice, posljednjih je godina vrlo popularan sup kojeg za pristupačnu cijenu najma možete nabaviti u terminima kada odlazite na ljetovanje, a kasnije ga vratiti. 

Bicikl

Nema ništa ljepše od istraživanja skrivenih mjesta na moru uz vožnju s biciklom. Ako nema bicikl u svom vlasništvu ili ga naprosto nemate kako prevesti, najam bicikala je odlična stvar. Vjerojatno svako veće mjesto na moru nudi mogućnost najma ovog održivog prijevoznog sredstva.

Suncobran, ležaljke

Ako vam nešto nije potrebno tijekom zimskih mjeseci u primjerice, skučenom stanu, onda su to svakako ležaljke i suncobrani. Sve će te to vrlo lako iznajmiti na odmoru.

Automobil

Ako niste vlasnik automobila, a planirate se otisnuti na neku od destinacija gdje ne vozi javni prijevoz, unajmite automobil, i to onaj električni.

Knjige

Najčešća aktivnost mnogih u hladu svakako je čitanje knjige. Umjesto da kupujete naslove uz koje ćete uživati na plaži, posudite knjige u gradskim knjižnicama i nakon što se vratite s odmora vratite ih.

PHOTOS BY: Unsplash, Pexeles / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.