tikvice i krump na

Ljetno jelo za prste polizati: Popečke od tikvica i krumpira koje će vam sigurno uspjeti

GREEN_300_listici_sredina

Kad želite jednostavan i brzi obrok

Popečke od tikvica mnogima su omiljeno ljetno jelo jer se brzo pripremaju, a svi sastojci su jednostavni. U moru recepata, koji se nude za pripremu ove delicije, odabrali smo jedan s kojim ne možete pogriješiti.

Tikvice su mnogima omiljeno ljetno povrće i doista ih ima u izobilju. Kako su neutralnog okusa, možete ih kombinirati s raznim namirnicama, što će im dati uvijek neki novi okus. No jedno je sigurno, kako god da ih pripremate, njihova nutritivna vrijednost ostaje ista, a svoje ćete tijelo “počastiti” svim blagodatima koje mu one mogu pružiti.

Ako ipak najviše volite popečke od tikvica, donosimo vam jednostavan i brzi recept. Popečke od tikvica savršeno su jednostavne, a postoje razni načini kako ih možete pripremiti. Donosimo vam recept za hrskave popečke, za koje sigurno već većinu sastojaka imate kod kuće. Ako izbjegavate pečenje na ulju,  možete ih staviti i na papir za pečenje te ih ubaciti u pećnicu na 200 stupnjeva oko 20-ak minuta.

Sastojci
  • 1 srednje velika tikvica
  • 1 veći krumpir
  • 1 crveni luk
  • 1 žličica suhog vlasca
  • 1 žličica suhog peršina
  • 2 jaja
  • ½ šalice glatkog brašna (šalica od 2 dcl)
  • sol, mljeveni crni papar
  • ulje
  • kiselo vrhnje za posluživanje

 

Priprema

Naribajte tikvice poslite ih pustite da odstoje 10-ak minuta, ocijedite višak tekućine. U veliku zdjelu naribajte krumpir i luk. Dodajte jaja, brašno, sol i mljeveni crni papar. Dobro promiješajte.

Dodajte ocijeđene tikvice i dobro promiješajte. Zagrijte 1 – 2 žlice ulja u tavi koja se ne lijepi, na srednje jakoj vatri, i čekajte da se ulje zagrije. Žlicom stavite smjesu u tavu, pa je spljoštite kako bi se formirale popečke. Pržite otprilike 3 minute sa svake strane, dok popečke ne postanu zlatnosmeđe. Ocijedite ih na tanjuru obloženom papirnatim ručnikom. Poslužite ih tople uz kiselo vrhnje.

 

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.