Lidl

Lidl uvodi kutije s 5kg miješanog voća i povrća koje koštaju samo 3 eura!

GREEN_300_listici_sredina

Manje otpada od hrane, više uštede

Nova inicijativa protiv bacanje hrane nada se da će spriječiti 222.000 kg hrane da završi u otpadu, dok istodobno kupcima nudi veću uštedu.

Lidl Sjeverna Irska postao je prvi trgovac u supermarketima u regiji koji je pokrenuo veliku inicijativu čiji je cilj smanjenje bacanja hrane i donošenje još većih ušteda kupcima.

Kutije pod nazivom “Waste Not”, po cijeni od samo 3 eura, sadržavat će najmanje 5 kg miješanog voća i povrća koje je sasvim dobro za konzumaciju, ali je odvojeno od ostalih proizvoda jer je oštećeno tijekom transporta i izdvojeno iz multipakiranja.

Lidl

Kutije maloprodajnog lanca idealne su rješenje za one koji žele prakticirati zdravu prehrane uz uštedu novca budući da za 3 eura dobivaju kutiju čija je maloprodajna vrijednost proizvoda između 6 i 8 eura.

Kutije s voćem i povrćem iz Lidl u Sjevernoj Irskoj svakodnevno će birati i pakirati tzv. “Green lideri” u trgovinama, koji provode provjere svježine proizvoda četiri puta dnevno. Kutije će biti dostupne kupcima svaki dan do isteka zaliha, a tada će sve preostale kutije biti dane lokalnim dobrotvornim udrugama.

Lidl staje na kraj bacanju hrane

Inicijativa je objavljena nakon uspješnog probnog razdoblja, koje je pokrenuto u rujnu 2022., u kojem je prodano više od 3700 “Waste Not” kutija i spriječeno je bacanje 18,500 kg hrane.

Procjenjuje se da će uvođenje u cijeloj regiji uštedjeti daljnjih 222.000 kg otpada od hrane godišnje. Nastavlja se širiti i kroz Englesku i Škotsku s nadom da će uskoro doći u druge europske zemlje.

Robert Ryan, glavni operativni direktor, Lidl Irska i Sjeverna Irska, rekao je u priopćenju: „Nova inicijativa “Waste Not” odličan je način da se kupci hrane zdravo po pristupačnoj cijeni. Ono što je ključno, inicijativa igra značajnu ulogu u našoj sveobuhvatnoj strategiji održivosti i pomaže u zaštiti planeta i naših lokalnih zajednica pomažući u borbi protiv važnog problema bacanja svježe hrane na odlagalište”.

Pratit ćemo ovu inicijativu u nadi da će je Lidl uvesti i u dućane diljem Hrvatske, a o čemu ćemo vas na vrijeme obavijestiti.

PHOTOS BY: LIDL, Pinterest / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.