18TDIEULHD_LEAF_B12P009X_final_V3_pace102-d.jpg.ximg.l_full_m.smart

Lidl od sada u svojoj ponudi ima električni automobil. Da, dobro ste pročitali!

GREEN_300_listici_sredina

Cijena je zanimljiva

Budući da se trebamo riješiti ovisnosti o fosilnim gorivima kako bi neutralizirali klimatske promjene, automobilska industrija se sve više okreće proizvodnji električnih vozila. Tom se pokretu odnedavno priključio i trgovački lanac Lidl koji u svojoj ponudi ima električni automobil - Nissan Leaf. Međutim, nije dostupan za kupnju, već samo za najam i to po sniženoj cijeni.

Trgovački lanac Lidl proširio je svoj asortiman suradnjom s Like2drive, njemačkom korporacijom koja pruža aktivnosti podrške za transportnu industriju. Iako Lidl ne prodaje električno vozilo, omogućuje njegov najam i besplatno punjenje u svojim poslovnicama s električnom punionicom.

Nissan Leaf je 100 % električni obiteljski automobil koji ima doseg i do 385 km u kombiniranoj vožnji, opremljen je najnovijim tehnologijama inteligentne vožnje i ima inovativna rješenja za punjenje baterije. Upravo ovaj električni automobil nalazi se u Lidlovoj ponudi u Njemačkoj. Nissan Leaf nije dostupan za kupnju ili zakup, već isključivo za najam, a cijena ovisi o vremenu korištenja i kilometraži. Popravak automobila i osiguranje se ne naplaćuje, a što se tiče punjenja, ono je potpuno besplatno u poslovnicama Lidla koje imaju električnu punionicu. 

Rok trajanja najma automobila je najviše godinu dana i uključuje 10.000 kilometara. Ako prijeđete više kilometara, plaća se 19 centi po dodatnom kilometru. Trenutna cijena ovog električnog automobila iznosi 29.999 eura, a u Lidlu ga Nijemci mogu iznajmiti do 26. lipnja po mjesečnoj cijeni od 279 umjesto uobičajenih 329 eura. Najam je moguć samo putem aplikacije Lidl Plus u koju je potrebno unijeti kod koji umanjuje cijenu najma za 50 eura. Na ovaj način Lidl u svoj program želi privući nove kupce, no, naravno, svaki korisnik može kasnije deinstalirati aplikaciju. 

PHOTOS BY: Unsplash, Lidl, Nissan / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.