LEGO_SEA_IMAGES_Page_005_(1)

LEGO otvara prvu ugljično neutralnu tvornicu za proizvodnju najdražih kocaka

GREEN_300_listici_sredina

Posadit će i 50,000 stabala koji će biti uklonjeni gradnjom

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Omiljena tvornica najšarenijih kockica iz Danske gradi prvu ugljično neutralnu tvornicu LEGO-a i to u Vijetnamu gdje će zaposliti i nekoliko tisuća tamošnjeg stanovništva.

Danski proizvođač igračaka LEGO je potpisao ugovor o izgradnji svoje najnovije tvornice u Vijetnamu, a posebnost tvornice bit će to što je ugljično neutralna. LEGO planira postići neutralnost ugljika uključivanjem krovnih solarnih panela i obližnjih dodatnih solarnih panela. Ove dvije solarne instalacije će zadovoljiti sve energetske potrebe tvornice. Tvornica će zadovoljiti LEED Gold standarde za potrošnju energije, vode i otpada. Nova tvornica u provinciji Binh Duong, oko 50 kilometara od Ho Chi Minh Cityja, imat će smještaj za električna vozila i energetski učinkovitu tvorničku proizvodnu opremu. Uz to LEGO planira posaditi 50.000 stabala u Vijetnamu kako bi nadoknadili vegetaciju uklonjenu tijekom izgradnje tvornice.

LEGO-ova strategija je skratiti vrijeme dostave stvaranjem lokalne tvornice u regiji Vijetnama, čime se smanjuje ukupni globalni ugljični otisak za potencijalne dostave. Tvornica će koštati više od milijardu dolara, a cilj joj je otvoriti 4000 radnih mjesta u sljedećih 15 godina nakon početka proizvodnje u tvorničkoj liniji 2024. Izgradnja će početi u drugoj polovici iduće godine. “Vrlo smo zahvalni na potpori vijetnamske vlade koja nam je pomogla da ostvarimo našu ambiciju za izgradnju naše prve tvornice s neutralnom emisijom ugljika. Njihovi planovi ulaganja u proširenje infrastrukture za proizvodnju obnovljive energije i suradnički pristup radu sa stranim tvrtkama koje žele kvalitetno ulagati, bili su među čimbenicima naše odluke da ovdje gradimo”, rekao je za strane medije voditelj tvrtke Carsten Rasmussen. Podsjetimo, LEGO Grupu je u Billundu u Danskoj 1932. godine osnovao Ole Kirk Kristiansen. Ime LEGO potječe od dvije danske riječi Leg i Godt, što znači “Igraj se dobro” što zbog novih odgovornih planova svakako ima smisla.

PHOTOS BY: Unsplash, lego.com / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.