todd-kent-qWdIX3I5_BY-unsplash

Legendarni talijanski brend Dolce&Gabbana prestaje koristiti životinjsko krzno

GREEN_300_listici_sredina

Vrijeme je za promjene

Popularni luksuzni brend pridružuje se drugim modnim kućama i izbacuje životinjsko krzno iz daljnje proizvodnje modnih kolekcija.

Iz poznatog talijanskog modnog brenda “Dolce & Gabbana” najavili su da će prestati koristiti životinjsko krzno u svojim proizvodima. U priopćenju objavljenom ovaj tjedan, tvrtka je rekla da će prijeći na ekološki prihvatljive opcije umjetnog krzna. “Dolce & Gabbana radi na održivijoj budućnosti koja ne može razmišljati o korištenju životinjskog krzna”, rekao je Fedele Usai, službenik za komunikacije i marketing Dolce & Gabbana, u izjavi. Na ovaj se način, brend pridružuje drugim vodećim modnim kućama koje su napustile korištenje životinjskog krzna u svrhu modne industrije. Nakon pritiska raznih grupa za zaštitu prava životinja, luksuzni modni brendovi poput Armanija, Guccija, Prade i Monclera, između ostalih, prestali su koristiti životinjsko krzno i ​​kožu u svojim proizvodima.

Kampanje Fur Free Alliance, mreže grupa za prava životinja iz cijelog svijeta, pomogle su utjecati na brendove dprestanu koristiti životinjsko krzno u stvaranju kolekcija. Grupe su vršile pritisak na modne marke da daju primjer i da se ponašaju humanije. Iako je trebalo vremena, mnogi su brendovi prihvatili novo “poglavlje” u stvaranju mode, no neki se brendovi i dalje opiru tom potezu. Prema PJ Smithu iz Human Society of United States i Humane Society International, “Prestanak korištenja krzna stvara viši standard za ono što je prihvatljivo u modi.”

Borci za prava životinja ciljali su  na vodeće i luksuzne robne marke u nadi da mogu potaknuti promjenu na globalnoj razini i čini se kako je ovaj potez urodio plodom. Trenutno je više od 20 zemalja zabranilo uzgoj životinjskog krzna. Primjerice, Italija, odakle i potječe “Dolce & Gabbana” ga je upravo zabranila ove godine. “Cijeli modni sustav ima značajnu ulogu društvene odgovornosti koju se mora promovirati i poticati”, dodao je Usai. PETA je pozdravila odluku Dolce & Gabbane da odustane od krzna. Organizacija je tu odluku opisala kao “suosjećajnu i poslovno promišljenu”. Kako se Chanel, Burberry i Prada također udaljavaju od krzna, nedavna najava Dolce & Gabbane signalizira veliku promjenu u modnoj industriji.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

No results found.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.