155238780_770096313901854_8866474167853353248_n

Legendarni član nekadašnjih Beatlesa dio je inicijative za zabranu testiranja kozmetike na životinjama

GREEN_300_listici_sredina

Osviješteni glazbenik

Britanski glazbenik Paul McCartney postao je dio europske građanske inicijative koja se bori za prava životinja i zabranu testiranja kozmetike na istima.

Legendarni glazbenik Paul McCartney javno je istupio ne bi li podržao europsku građansku inicijativu “Spasite kozmetiku proizvedenu bez okrutnosti – obvežite se na Europu u kojoj nema ispitivanja na životinjama” nastalu u organizaciji PETA-e, Dovea, Body Shopa te više od 100 raznih organizacija za zaštitu životinja, među kojima su i Rangeri – Čuvari prirode Hrvatska. Britanski glazbenik i jedan od članova nekadašnje grupe The Beatles kaže kako je tisuće životinja još uvijek prisiljeno udisati ili gutati kozmetičke sastojke, iako ih je moguće u potpunosti izbjeći. “Zabrana testiranja na životinjama u Europskoj uniji značila je uspjeh na svjetskoj razini, a sada je pod prijetnjom zbog novih zahtjeva za testiranje sastojaka koji su godinama već proglašeni sigurnima te se mogu izbjeći. Sastojci označeni za dodatno testiranje plasiraju se na svjetsko tržište i ugrozit će sve koji se trude isključivo kupovati proizvode nastale bez okrutnosti prema životinjama”, istaknuli su iz PETA-e.

Da bi inicijativa bila uspješna, treba potporu milijun građana Europske unije, bez obzira na to gdje žive, a iz Hrvatske je potrebno 8 460 glasova zbog čega Rangeri – Čuvari prirode pozivaju sve da glasaju i podijele link sa svima koje poznaju. “Nijedna životinja ne bi trebala patiti zbog ljepote”, ističe McCartney.

PHOTOS BY: Instagram, Facebook / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.