314713007_643821337204703_5033430799362005409_n

Legendarna Jane Goodall ima svoju kuharicu koja zbog njezinih inspirativnih riječi ostavlja bez daha

GREEN_300_listici_sredina

Recepti i životna poduka

Jedite manje mesa, jasna je poruka ekološke aktivistice i omiljene primatologinje Jane Goodall koja ima svoju kuharicu. #EATMEATLESS kuharica sadrži osamdeset različitih recepata za sve obroke u danu, a osim toga obiluje inspirativnim citatima ove legendarne Britanke koja je svoj život posvetila zaštiti životinja i brizi o njima.

Za one koji još nisu čuli, omiljena primatologinja i ekološka aktivistica Jane Godall ima svoju vegansku kuharicu. Riječ je o literaturi nazvanoj “#Eatmeatless” u kojoj ova 88-godišnja Britanka zagovara jela koja se ne fokusiraju na mesu, a praktična su za kuhanje u svakom domaćinstvu. “Za zdravlje čovječanstva, okoliša i životinja koje ga nastanjuju, Institut Jane Goodall predstavlja zbirku recepata koji ilustriraju kako i zašto konzumirati vegansku prehranu”, stoji u opisu na Amazonu.

Kuharica je izrađena posebno za znatiželjne kuhare koji žele uključiti zdravije prehrambene prakse i one koje zanima održivost okoliša. U knjizi se nalazi osamdeset recepata, a svi se baziraju na sezonske blagodati. Zajedno sa šarenim fotografijama hrane, citati Jane Goodall “razbacani” po cijeloj literaturi pretvaraju ovu vegansku kuharicu u inspirativan vodič za vraćanje našeg pokvarenog sustava prehrane u onaj pogodan za okoliš, za životinje i za nas same.

Bez obzira na to želite li smanjiti ovisnost svoje obitelji o mesu ili prijeći na potpuno vegetarijansku ili vegansku prehranu, ova knjiga sadrži informacije i inspiraciju koja vam je potrebna da donesete smislene odluke o obroku”, stoji u opisu.

Jane Goodall je sama napisala i predgovor tako da i tamo možemo očekivati ​​ozbiljne mudrosti ove inspirativne žene, kao i širok raspon recepata koji odgovaraju gotovo svima od doručka, juhe, priloga i salata pa sve do glavnih jela i deserata.

U predgovoru se istražuje kako mesna industrija utječe na planet, a time i kako podržavanje mesne industrije podržava okrutnu i zagađujuću industriju. Goodall sve to povezuje sa svojom ljubavi prema životinjama i kako mesna industrija ne samo da ubija životinjski svijet na Zemlji, već ona utječe i na čovječanstvo.

Svaki odjeljak počinje njezinim citatom o važnosti podržavanja odgovorne poljoprivredne prakse i zašto je veganstvo toliko važno. Svaki recept ima jednostavne upute korak po korak. Od heljdinih muffina s borovnicama do curryja od slanutka, špinata i mrkve, postoji nevjerojatno raznolik izbor jela. Dobar tek svima!

PHOTOS BY: amazon.com, Instagram, janegoodall.org / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.