350782683_619372733242279_4914481473178306876_n

Kultura u šumi: U nedjelju brojni poznati glumci spremaju iznenađenja po Tuškancu

GREEN_300_listici_sredina

Nina Violić, Frano Mašković, Lucija Šerbedžija...

Bit će to uzbudljiva potraga za glumcima koji će 'skriveni' na određenim lokacijama u malim grupama recitirati poeziju, dijelove iz slavnih dramskih tekstova Shakespearea, Moliera i Čehova, ali također izvoditi i beskrajno duhovite improvizirane situacije iz svakodnevnog života.

Dani otvorenog grada ove se godine vraćaju u proširenom izdanju te nas 3. i 4. lipnja očekuje osam programa na čak sedam najljepših zagrebačkih lokacija.

Riječ je o manifestaciji koja omogućuje besplatan recentni kulturni sadržaj svim građanima, slučajnim prolaznicima i posjetiteljima grada Zagreba, kako bi se kulturni i interaktivni sadržaji približili svima, bez obzira na dob, spol ili imovinski status.

Iza svega stoje kazališna redateljica Anica Tomić, Dubravka Vrgoč te Ivica Buljan. Posebna poslastica očekuje ljubitelje kazališne umjetnosti, ali i prirode, i to za sam kraj ove dvodnevne proslave zajedništva i kreativnosti, tolerancije i inkluzivnosti kao temeljnih principa novog, humanijeg društva 21. stoljeća.

Naime, u nedjelju, 4. lipnja, od 18 sati park Tuškanac pretvorit će se u Začaranu šumu umjetničkog nadahnuća.

Čarolija misli i rečenica genijalnih pisaca oživjet će u sinergiji začaranog Tuškanca i suvremene performerske intervencije, a sve u režiji Ivice Buljana.

Njegovom pozivu rado su se odazvali ponajbolji hrvatski glumci: dubrovački Hamlet Frano Mašković uvijek spreman na nove izazove, Lucija Šerbedžija, glumica poznata kazališnoj i filmskoj publici, kao i njihova kolegica iz ansambla Zagrebačkog kazališta mladih, izvrsna Barbara Prpić. Iz zagrebačkog HNK-a prvakinja Nina Violić, odnedavno i filmska redateljica, te njezin mlađi kolega Filip Vidović, široj javnosti poznati kao pobjednik Plesa sa zvijezdama. Uz njih dočekat će nas talentirani glumac Marko Cindrić, te najmlađi sudionici performansa, premda još studenti Akademije dramske umjetnosti, već uspješni Lovro Rimac i svestrani Damjan Humski.

Bit će to uzbudljiva potraga za glumcima koji će ‘skriveni’ na određenim lokacijama u malim grupama recitirati poeziju, dijelove iz slavnih dramskih tekstova Shakespearea, Moliera i Čehova, ali također izvoditi i beskrajno duhovite improvizirane situacije iz svakodnevnog života.

Cijeli program Dana otvorenog grada pronađite ovdje.

PHOTOS BY: Dani otvorenog grada / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.