327162379_2151521738568973_7259111604644021154_n

Kultni francuski brend lansirao je kolekciju od obnovljenih materijala i izgleda sjajno!

GREEN_300_listici_sredina

Odjeća je sada još više chic!

Pariška ikona stila, Jeanne Damas, lansirala je novu kolekciju svog brenda Rouje temeljenu na tkaninama koje su ostale iz prijašnjih kolekcija, prikladno nazvanu Re-Rouje.

Rouje je sve poznatiji pariški brend, kojeg je osnovala ikona stila Jeanne Damas, ljubimica svih ljubitelja pariškog chica. Brend je osnovan 2016. godine i skupio je već brojne obožavatelje među kojima su i razne poznate osobe poput Sienne Miller i Selene Gomez.

Kolekcije se sastoje od raznih komada tipičnih za pariški stil. Od haljina koje izgledaju kao da su vintage do retro pletenine i romantičnih topova, ovaj brend svakako ima ono izvjesno ne sais quoi.

Prošli mjesec brend je pokazao i svoju održivu stranu najavljujući svoju 100% prerađenu kolekciju nazvanu Re-Rouje. Ova 100% obnovljena kolekcija sastoji se od prerađenih materijala koji su ostali iz prijašnjih kolekcija, a koji su svi proizvedeni u Francuskoj.

Kolekcija se može pohvaliti da je apsolutno bez otpada. Ponovno je upotrijebljeno 2 000 metara tkanine i 332 kilograma pređe. Osim toga, 85% komada se prevozi cestovnim prijevozom, a 63% ih je izrađeno od ekološki prihvatljivih tkanina. Ono što je ostalo dano je modnoj školi Esmod i projektu La Friperie Solidaire kako bi svojim članovima pomogli u učenju o modnoj industriji.

“Odlučila sam stvoriti Re-Rouje jer uvijek nastojimo zadržati nisku količinu kolekcije kako ne bi bilo puno dodatnih zaliha. Kad na kraju sezone ostane nešto tkanine, uvijek tražimo razuman način da je iskoristimo,” kaže Damas.

Inspiracija za ovakvu kolekciju je nastala prošle godine tijekom koje su svaki mjesec dizajnirali komad koristeći prerađene tkanine za dobrotvornu organizaciju, La Maison des Femmes, u St Denisu. Dok su to radili, dobili su inspiraciju za stvaranje ove male kolekcije koristeći tkanine iz prethodne sezone kako bi preostalim zalihama dali novi život. Njihovi prepoznatljivi komadi kao što su haljina Marin, top Paquita i hlače Jéjé ponovno se osmišljavaju tkaninama iz njihovih prošlih kolekcija, a sve s ciljem da imaju nula otpada.

Kapsula od devet komada u ograničenoj seriji dostupna je za kupnju na stranici brenda i uključuje sve od kratkih haljina do međusezonske pletenine i jakni.

Rouje je zapravo od samih početaka vodio računa o održivosti. Velika većina njihovog dizajna proizvedena je u Europi, najviše u Italiji, Portugalu ili Rumunjskoj, a većina tkanina koju koriste su ekološki odgovorne. “Još je dug put pred nama, ali radimo na tome da iz sezone u sezonu budemo bolji. Ovoj smo temi posvetili odjeljak na našoj web stranici kako bismo bili transparentni.”, objašnjava Damas.

Kako bi išli dalje u svojim održivim obvezama, osim što pomažu La Friperie Solidaire d’Emmaüs i studentima ESMOD-a, brend također donira dobit od prodaje prerađene kolekcije La Maison des femmes, mjestu koje podržava i brine o ljudima, a Jeanne Damas je ambasadorica. Zahvaljujući ovim različitim inicijativama, Rouje nastavlja svoju transformaciju prema održivom i solidarnom brendu.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.