3

Kuglof od vanilije i limuna je sve što želite na blagdanskom stolu

GREEN_300_listici_sredina

Najmirisniji blagdani do sada

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Jednostavan kuglof, mramorni kuglof, kuglof s jogurtom, s čokoladom ili kuglof s grožđicama recepti su koje najčešće radimo no mi bi smo preskočili klasiku. Vanilija i limun nova su kombinacija koju ćete obožavati!

Možete ga jesti ujutro uz bijelu kavu ili čaj, ili pak popodne nakon ručka kao desert. Brzo i lako se napravi, a kada ga jedete topi se u ustima. Blagdanski stol nezamisliv je bez njega.

Pogađate? Radi se o kuglofu!

Ovih blagdana, jednom posebnom, svježem i laganom – s citrusnim notama. Sam spoj limuna, vanilije i kuglofa je božanstven, a ljubitelji limuna doći će na svoje na prvi griz. Mekana tekstura, relativno mali broj sastojaka i vrlo jednostavna priprema učinit će vam ovaj kuglof omiljenim desertom u ove hladne zimske dane, ali i ljetne mjesece kad limun volimo još više.

U slast!

Sastojci

250
grama
Pirovo bijelo brašno
150
grama
Eritrit
250
grama
Mascarpone sir
80
ml
Kokosovo ulje
1
Kom
Mahuna vanilije
2
Čajne žličice
Esktrakt vanilije
3
Kom
Jaja
2
Čajne žličice
Prašak za pecivo
1
Kom
Limun (i sok i korica)
Prstohvat
Sol

Priprema

1.
Miksajte sir s eritritom, pa dodajte jaja, kokosovo ulje, koricu i sok limuna, ekstrakt i sjemenke vanilije.
2.
Potom dodajte brašno, sol i prašak za pecivo pa dobro sjedinite.
3.
Pecite u kalupu za kuglof 35 minuta na 180 stupnjeva.
4.
Pustite da se ohladi pa po želji prelijte glazurom od šećera u prahu i mlijeka.

PHOTOS BY: YumYumParadise / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.