Kroz njihove oči: Novi dokumentarac prikazuje svijet kakvim ga vide životinje

GREEN_300_listici_sredina

Sir David Attenborough se vraća na male ekrane

Dokumentarna serija "Life in Color" primjenom inovativne tehnologije omogućuje svjež pogled na prirodu, u kojoj se životinje koriste bojom za preživljavanje u divljini.

Dan planete Zemlje upravo je postao šareniji. Naime, streaming servis Netflix premijerno će prikazati novu trodijelnu seriju 22. travnja, pod nazivom “Life in Color”. U novoj dokumentarnoj seriji, Sir David Attenborough putuje svijetom, od vlažnih prašuma Kostarike do hladnih škotskih planina, istražujući kako životinje koriste boju u svoju korist.


Attenborough, koji će idući mjesec navršiti 95 godina, će istražiti kako paunovi ponosno koriste svoje repove da privuku ženke, zašto neke ribe mijenjaju boju tijekom napada i koliko bića koristi nijanse koje nisu vidljive ljudskom oku da bi preživjelo i napredovalo.
Revolucionarna tehnologija, stvorena posebno za ovaj projekt, koristi se tijekom cijele serije kako bi pomogla gledateljima da uistinu razumiju složeni odnos koje razne životinjske vrste imaju s bojama.

“Tijekom desetljeća, kinematografija je postigla izvanredan napredak, od crno-bijele do slike u boji, od visoke rezolucije do ultra-visoke rezolucije. Ali uvijek smo znali da postoji još jedan svijet boja, onaj koji samo životinje mogu vidjeti. Za “Life in Color” razvili smo novu tehnologiju kako bismo pružili uvid u ove nevidljive svjetove. Omogućila nam je da otkrijemo neke tajne prirode i po prvi puta ih podijelimo sa svojom publikom”, rekao je Attenborough u priopćenju.


Posljednja suradnja između Attenborough i Netflixa “Our Planet” bila je nevjerojatno uspješna. Nadajući se da će privući istu publiku i postići jednako dobre brojke gledanosti, Netflix je ovaj put za novi dokumentarac udružio snage s BBC-jem. Sudeći prema broju pregleda trailera, vjerujemo da će to i postići.
Proslavite Dan planete Zemlje uz čuvenog Davida Attenborougha, zaronites njim duboko u oceane i letite iznad oblaka, popnite se na najviše planine i prošećite sanjivim dolinama kako biste doživjeli prirodu u njezinom punom sjaju.

 

PHOTOS BY: Netflix, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.